Dag 291 – 10.648 km

4 december 2019

Wij waanden ons gisteren weer even in winter wonderland. 
Toen we richting de muur reden, een heuse busreis, en er onderweg steeds meer sneeuw lag. Hadden wij weer! Blijkbaar had het buiten Beijing meer gesneeuwd dan in Beijing. Maar omdat we heel die reis hadden gemaakt wilden we het zien ook natuurlijk! Een reis naar China zonder de muur gezien te hebben kan uiteraard niet 😉

Het begin, een pad naar de muur toe, was even een beetje zoeken. We hadden, op aanraden van andere Nederlanders, de Lonely Planet opgevolgd naar een of ander dorpje waar de muur mooi zou zijn. En toen we eindelijk op de muur stonden bleek die vol met sneeuw/ijs te liggen, wat nog een extra moeilijkheidsgraad was. Zonder sneeuw was het namelijk al vrij steil, maar met sneeuw/ijs was duidelijk een extra uitdaging. Vooral het eerste stuk was steil en glad, waardoor Minke het even niet meer zag zitten. 

Nadat ik even de mogelijkheden bekeken had, en we een Duitser tegen kwamen die de helling op was gekomen, zijn we het eerste stukje langs de muur omhoog gelopen, weer op de muur geklommen en van daaruit verder gelopen. Of geschuifeld zeg maar. Want langzaam gingen wij er ook komen hoor! 

Het was de bedoeling dat we van het ene dorpje naar het andere dorpje zouden lopen, over de muur. Maar toen we op het hoogste punt waren bleek het vervolg nog meer sneeuw te bevatten, en volgens de Lonely Planet was die kant nog steiler. Omdat we niet zeker wisten of dat überhaupt wel mogelijk zou zijn (en we liever niet een schanssprong van de Chinese muur wilden maken), zijn we dezelfde weg weer terug gegaan. Minke waande zich op een glijbaan en heeft nu gaten in haar favoriete broek, maar verder heeft alles het overleefd 😉
Toen we er eenmaal af waren vond Minke het ook wel weer leuk om gezien en gedaan te hebben. Voor mij was dit zeker een hoogtepunt, en ik zou graag nog een keer terug gaan wanneer er geen sneeuw ligt. Zodat je daadwerkelijk een heel stuk kunt wandelen.

Vandaag zijn we nog naar de verboden stad geweest, en het park erachter. Vanwaar je de stad een beetje kunt overzien. Die héél anders is dan bijvoorbeeld Shanghai. Veel minder hoogbouw, en véél uitgestrekter. Daarom lijkt op de kaart alles heel dichtbij, maar moet je in werkelijkheid nog minstens een uur met de metro 😉

We zijn ook nog bezig met missie: koop een drone. Moeilijkste missie ever. Ik ben dus al een tijdje na aan het denken over het kopen van een drone, omdat je daar zo’n coole beelden mee kunt maken. Maar omdat ze vrij prijzig zijn wilde ik hier goed over nadenken en wat informatie over inwinnen. Hét merk onder de drones is DJI, wat Chinees is. Leek ons dus mega makkelijk om hier dan informatie in te winnen, en met een beetje geluk ook nog wat kosten te besparen. Het hoeft immers niet eerst naar Nederland vervoerd te worden (en dus geen invoerkosten). Inmiddels zijn we bij 4 winkels geweest, heb ik met de klantenservice gechat én gemaild, en spreken ze elkaar of tegen, of ze hebben er zo weinig verstand van dat ze nauwelijks weten wat een drone is. En dat staat dan in een winkel dat gespecialiseerd is in drones…
Extra moeilijkheidsgraad is ook nog dat ik het ding in China wil kopen, en alle online verkooppunten die in het Engels zijn internationaal zijn en niet naar China verzenden (waar ze dus vandaan komen), of ze vanuit Amerika verzenden. Wat ik dan weer erg omslachtig vind. De niet-internationale verkoop site is dus in het Chinees (spreken we nog steeds niet) en fysieke winkels kan ik niet opzoeken want ook in het Chinees. 
Conclusie: ik heb nog steeds geen drone gekocht. 

Morgenochtend gaan we wellicht een laatste poging in Beijing wagen. Iemand van het hostel heeft een winkel opgezocht waar we nog niet geweest zijn, heeft de openingstijden gekeken (vandaag waren we namelijk bij een winkel die nog niet geopend was), en ook bekeken of het daadwerkelijk een winkel is. We waren vandaag namelijk ook ergens in een warenhuis waarbij ze een minuscuul hoekje hadden ingericht en er vooral niemand was die ook maar ergens verstand van had.

Morgenochtend vraag ik dus eerst aan iemand van de receptie of die even kunnen bellen om te vragen of ze datgene wat ik graag wil ook daadwerkelijk in huis hebben. Voordat we weer naar de andere kant van de stad reizen. 

To be continued… 

BeantwoordenDoorsturen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *