Dag 29 – 2030 km

17 maart 2019

Er is een reden waarom ik op de fiets naar China ga in plaats van met het openbaar vervoer. Openbaar vervoer en ik, wij zijn niet voor elkaar gemaakt. Vandaag was het plan om met de bus naar de Plitvice meren te gaan. Idee was leuk. Uitvoering iets minder. 
Dus ik de wekker gezet, vroeg uit de veren. Heel mooi op tijd allemaal, totdat de tram maar niet kwam. Toen ik uiteindelijk op het busstation aankwam werd ik naar 4 verschillende loketten doorgestuurd, en toen ik eindelijk bij de juiste stond was de bus al vertrokken.

Eerstvolgende optie was de bus van half 11. Maar de laatste bus terug ging om kwart over 5, dus dan had ik niet zoveel tijd in het park. En ik had even wat info opgezocht, iedereen raadde aan er zo vroeg mogelijk te zijn, en de kortste wandeling was 3 à 4 uur. Moest ik dus nog eerst over nadenken, of ik de moeite wel moest nemen.

Dus ben ik terug gegaan naar het hostel en heb daar gekeken naar alternatieven. Huren van een auto bijvoorbeeld. Nog zo’n onmogelijke opgave. Alles was verhuurd of dicht. Uiteindelijk zat er dus niks anders op dan de bus van half 11 nemen, als ik nog wilde gaan. Omdat ik al in m’n hoofd had zitten dat ik naar die watervallen wilde, heb ik dus alsnog maar de bus gepakt. Waar ik het laatste kaartje heb weten te bemachtigen. Maar goed ook, anders was het helemaal een baaldag geworden! Een retour boeken bleek wel uiterst moeilijk, dus heb ik het bij 2 enkeltjes gehouden. Wat financieel gezien uiteraard zeer ongunstig was. Maar goed, we kwamen er in ieder geval.

Eenmaal aangekomen bleek de entree te zijn verhoogd sinds ik op de website had gekeken (gisteravond) en bleek het halve park gesloten te zijn. Er was maar één route te volgen, en omdat het my lucky day was arriveerde ik op dezelfde tijd bij het park als een hele kudde Chinezen gewapend met hun iPad om foto’s te kunnen maken. 

Die route zou dus 3 à 4 uur moeten duren, maar na een uurtje bleek dat ik eigenlijk alles al gezien had en dat de rest dicht was. Was dus een beetje teleurstellend. Uiteindelijk heb ik nog een extra wandelingetje gemaakt, heb ik toch nog wat aardige foto’s van watervallen kunnen maken en viel het me toch nog wel mee. 
Al met al toch wel blij dat ik gegaan ben, maar ik denk dat als je gewoon overal kunt komen het wel een heel stuk leuker is. Vandaag was het hét gewoon net niet…

Nu nog een nachtje in Zagreb, morgen gaan we weer op pad. Ik slaap in een hostel op een top locatie, midden in de stad, met alle winkels en restaurants om de hoek. Comfort is nét iets minder, want het bed is zó hard dat zelfs mijn matje in de tent nog comfortabeler ligt. Maar het was wél goedkoop 😉

3 Reacties

 1. Mary
  maart 21, 2019 / 9:21 pm

  Wat jammer Jonne, niet echt goed geregeld daar dus. Heb jij weer

 2. Minke
  maart 22, 2019 / 11:16 am

  Jammer zeg! Maar wel echt super mooie foto’s, ziet er zo wel uit als de moeite waard 🙂

 3. Tess
  maart 23, 2019 / 9:01 pm

  Hahaha wat een ellende! Maarrrrr wel echt heel mooi!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *