Dag 28 – 2030 km

16 maart 2019

Newsflash. In Kroatië betalen met kuna’s, niet met euro’s. En wereldreiziger dat ik ben, daar kwam ik dus in Zagreb achter. Toen ik naar de McDonalds ging (vanwege de wifi, uiteraard) en eigenlijk ook wel honger had. Toen een McFlurry 15 iets kostte. En ik 15 euro wel érg overdreven vond. Bleek dus 15 kuna te zijn, iets meer dan 2 euro. Wel jammer van al die euro’s die ik laatst gepind heb. Die moet ik nu dus helemaal voor niks mee slepen. Al dat gewicht!

Afgelopen nacht dus gekampeerd, en vanmorgen kon ik voor het eerst deze trip mijn tentje droog inpakken. Wat een genot zeg! Alles was nog droog, ook de binnenkant van de tent en mijn slaapzak. Dus hoef ik lekker geen tenten uit te hangen vandaag, wat best een gedoe is. Zo vind ik kamperen nog leuker!

Vandaag heb ik niet zo’n enorm stuk gefietst, omdat ik gisteren al redelijk op weg was. Ben inmiddels dus in Zagreb. Omdat ik toch in de buurt was en het dan ook wilde zien ook. En omdat ik maar 65 kilometer gefietst had en vanmorgen een beetje bijtijds weg was, was ik begin van de middag al in de stad. Zagreb is niet zo’n super grote stad, alles lekker op loopafstand. Ik heb dus al een rondje gemaakt en geconcludeerd dat het best een leuke stad is! Ook allemaal eettentjes, winkeltjes, marktjes etc.

Nu ben ik alleen nog aan het bedenken of ik morgen weer verder fiets of dat ik de Plitvice meren ga bekijken. Die ik dan wel met de bus wil bezoeken, want dat wijkt een beetje érg ver van de route af. Iets met: als ik dan toch in de buurt ben…

Ps. Vandaag ben ik een maand/4 weken onderweg (all the same deze maand). In een maand kun je dus gewoon, via Venetië, naar Zagreb fietsen, zonder dat je getraind hebt van tevoren. Tussenstand verder: 2030 kilometer gefietst, 2 dagen regen gehad, meer in ’t wild gekampeerd dan op de camping, nog meer in hotels/hostels geslapen. Iets minder chocola gegeten, ietsje meer groentes. Eén keer gekookt. 35 kilo brood gegeten. Haren zijn minstens 10 cm gegroeid, heb al bijna vlechten tot aan m’n kont. Binnenkort laat ik er van die rasta’s in maken.

6 Reacties

 1. Gisela Jansen
  maart 20, 2019 / 5:39 pm

  Wat gaat dat snel… al 2000 km gefietst..geloof dat ik dat in een jaar fiets of zo! Wat maak je iedere dag mee! Het is in ieder geval zeker niet saai

 2. Mary
  maart 20, 2019 / 8:27 pm

  Mijn fiets heeft de laatste 15 jaar nog geen 100km gehaald… wat erg
  Respect Jonne!

 3. Nathalie
  maart 20, 2019 / 8:40 pm

  Echt bizar inderdaad dat je in 4 weken tijd naar Kroatië kunt fietsen. En dat op alleen maar chocola?!

  Jonne je hebt jezelf overtroffen, ben kei trots op je! NEWSFLASH De tickets zijn geboekt, zie je in Cappadocië 😉

 4. Renske Breur-Minnen
  maart 21, 2019 / 8:50 am

  Knap hoor jonne, wat een leuke verhalen en foto’s. Ik vond Zagreb ook mooi en Plitvicemeren zeker! Veel succes en plezier nog.

 5. Paul van Mullekom
  maart 21, 2019 / 9:22 am

  Ha Jonne,

  Inderdaad fiets je zo een heel eind weg, die verbazing heb ik eerder ook gehad. Ik heb me alleen verbaasd dat je dat doet zonder training vooraf en met ook niet zoveel voorbereidingen. Maar je ziet, dat kan ook en je hebt er een goeie instelling, motivatie en lef voor en dat telt. Wat ik ook opmerkelijk vind is dat je kennelijk geen eindtijd of datum hebt, ben erg benieuwd naar je verdere avonturen!

  Groetjes, Paul

 6. Veerle
  maart 22, 2019 / 2:20 pm

  Jon, goed bezig! Wanneer krijgen we een foto te zien van die vlecht tot op je kont?! 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *