Dag 30 – 2106 km

18 maart 2019

Die tie-wrap reparatie van gisteren? Ging hem niet worden niet.
Brak na 5 meter al af. Het blijkt dat juist die schroef zo ongeveer de halve fiets bij elkaar houdt, want met het ontbreken ervan viel de hele achterkant bij ieder hobbeltje zo wat uit elkaar. Gelukkig had papa een erg mooie route voor me gemaakt in zijn Garmin programma, zodat ik over mooie, vlakke wegen, zonder veel verkeer, naar Sisak kon fietsen. Waar ik een soort van fietsenwinkel-achtig-iets heb gevonden waar ze het soort schroeven verkochten die ik nodig had. Dus nu zit alles weer vast en heb ik voor de zekerheid maar een paar extra exemplaren aangeschaft. Voor als alles weer los trilt en ik daar te laat achter kom…

Gisteren heb ik lopen verkondigen dat ik zo’n mazzel had met het weer. Moet je nooit doen, want uiteraard kreeg ik vandaag een hele bak regen over me heen. Hoewel het in Sisak regent, hoorde ik net dat het in Zagreb sneeuwt. Daar waar ik gisteren nog in korte broek en zonder jas naar buiten durfde. Niets is zo veranderlijk als het weer, blijkt maar weer eens.

Ps. Bijgevoegde foto is er uiteraard nog eentje van de Plitvice meren. Vandaag is de camera niet uit z’n mandje geweest. Was het weer niet naar.

4 Reacties

 1. MT
  maart 22, 2019 / 9:08 pm

  Hi Jonne, gefeliciteerd met 2x 1000. Dat is Berlijn vv. Balen van al die regen vandaag, maar gelukkig ook bovengemiddeld goed weer gehad tot nu toe! Super stoer van je met fiets, tent en kookgerei. Geweldig leuke verhalen om te lezen en ook de foto’s laten ’n mooi sfeerplaatje zien!! Zet ‘m op!!!!

 2. Paul van Mullekom
  maart 23, 2019 / 8:42 pm

  Ha Jonne,

  Wat heb je precies met die tie-wrap willen maken? Ik heb ook een randonneur maar tot nu toe nog niets kapot gehad. En wat dat weer betreft, fietsen door de regen is eigenlijk helemaal niet erg als het maar niet te koud is, want dan verkleum je. En je remblokjes slijten extra hard, maar daarheb je vast een paarreserve van bij:-)

  Grietjes, Paul

  • jonnevanbommel
   Auteur
   maart 25, 2019 / 6:50 pm

   Hoi Paul, er mistte een schroef waarmee de bagagedrager en spatbord aan de fiets vast zit. Dit is inmiddels al weer gerepareerd!

 3. Renske Breur-Minnen
  april 22, 2019 / 6:11 am

  Hoi Jonne,

  Wat maak je een hoop mee!
  Leuk om je verhalen te lezen.
  Wat een gave foto’s ook. Vooral die hierboven staat.
  Groetjes Renske

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *