Dag 285 – 10.648 km

28 november 2019

Let it go, let it go! I can’t hold you back anymore.

Dat waren niet mijn woorden hoor. Elsa vond dat. De wolken boven Shanghai ook, dus daarom zijn wij naar de bioscoop geweest. Naar Frozen dus, want dat was een van de weinige films die in het Engels draaide. En ons Chinees zit nog nét niet op C2 niveau, dus dat leek ons niet zo handig.

De grootste verassing van deze film was dat het publiek gewoon stil was. Geluid stond natuurlijk erg hard, maar niemand riep er doorheen of was met het andere oog kattenfilmpjes aan het kijken. Best uniek.
De popcorn was ook lekker ja.

’s Avonds zijn we nog naar de Bund gelopen, daar waar je de skyline het mooist kunt zien. En in het donker mooi verlicht en zo. De perfecte locatie om eindelijk eens dat statief te gebruiken. Die ik al het hele jaar mee sleep en zeer zelden gebruik.
Slecht ja, zou ik vaker moeten doen. Daarom deze keer wél, in de stromende regen. Was echt de ultieme ervaring 😉

Vandaag zijn we met de trein naar Suzhou gegaan. Wat bekend staat als het Venetië van China, maar in werkelijkheid loopt er één riviertje door de stad. In het oude centrum is daar wel een gezellig straatje van gemaakt, dus op zich is het best leuk. Het Venetië van China is een beetje grootspraak (maar daar houden die Chinezen van), hoewel je op dit moment geloof ik toch liever in China wil zitten dan in het echte Venetië. Wat het water betreft dan.

Morgenochtend willen we hier nog wat rondkijken en ’s middags nemen we de trein naar Beijing. Waar de weersvoorspelling zonnig is, maar akelig koud. En ik was zó klaar met de kou!
Minke is aan het overwegen om een muts en handschoenen te kopen, hopelijk overleven we het 😉

3 Reacties

 1. Minke
  december 7, 2019 / 11:20 am

  Nou die muts was echt de beste aankoop ooit! Handschoenen waren ook geen overbodige luxe geweest, maar ja we zijn bikkels hè

 2. Rarda
  december 7, 2019 / 3:00 pm

  Super mooie foto Jonne!
  Wat maken jullie veel mee met z’n tweeën,
  heel speciaal om dit samen te kunnen delen.
  Veel plezier in Beijing!
  Dikke kus, ook voor Minke!
  Mama

 3. Renske Breur-Minnen
  januari 13, 2020 / 10:39 pm

  Wat een fantastische foto! #jaloers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *