Dag 283 – 10.648 km

26 november 2019

Tegenwoordig vinden we China wel weer leuk. Want Shanghai is heel iets anders! In de metro zit nog steeds iedereen op z’n telefoon, maar nu met oortjes in. Dus geen 100 verschillende katten filmpjes op luidspreker door elkaar, maar veel meer stilte. En dat in een stad die ongelofelijk veel inwoners heeft. 

De eerste twee dagen hebben we voornamelijk gevuld met het zoeken en vinden van een fatsoenlijk hostel. Bleek erg moeilijk. En toen we eindelijk iets gevonden hadden hebben we daar dan ook optimaal gebruik van gemaakt. Dat wil zeggen, voornamelijk in het hostel gezeten. Ook omdat we allemaal niet zo fit waren. En we kwamen andere Nederlanders tegen, waarmee we een leuk praatje hebben gemaakt enz.

Gisteren zijn we naar Tea City geweest. China is natuurlijk wel hét land van de thee, dus dat leek ons spectaculair. Was het verre van, waren we weer snel klaar mee. 

Omdat we natuurlijk wel iets van de stad wilden zien hadden we voor vandaag een free walking tour geboekt. Zou 4,5 uur duren, maar liep uiteindelijk nog uit ook. Toch was het véél beter te behappen dan in Skopje, want hier was het daadwerkelijk erg interessant. Onderweg ook nog bij een Michelin restaurant gegeten, er zijn blijkbaar meer goedkope. Dus nu hebben we 80 procent van de highlights gezien (is ons verteld) en de conclusie is dat het een hele leuke stad is! Daarom hebben we besloten om er morgen nog een dagje achteraan te plakken, dus dan gaan we op ons eigen houtje nog wat rondkijken. En daarna moeten we helaas al weer verder. 
Waarheen is nog niet helemaal zeker, daar moeten we eerst nog even een studie aan wijden 😉

2 Reacties

 1. Pieter Jan
  december 6, 2019 / 3:19 pm

  Hi Jonne, & Minke
  De groep mensen op de eerste foto is de free walking tour groep met gids , neem ik aan.
  Heel westers! Met overige foto’s lijkt het wel of er weinig chinezen zijn in Shanghai…
  Leuk dat Shanghai zo goed bevallen is.

  • jonnevanbommel
   Auteur
   december 7, 2019 / 11:15 am

   Dat was de free walking tour inderdaad. En aan Chinezen geen gebrek hoor! 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *