Dag 286 – 10.648 km

29 november 2019

Intens gelukkig zijn wij op het moment hoor. Want we hadden een bed in een hostel geboekt, wat op een kamer bleek te zijn die zo’n drie vierkante meter groot was, waar het mega heet was en stonk naar stront. En waar de mede kamerbewoners de verwarming nog hoger wilden! Dus toen hebben we bedacht dat we dat niet gingen overleven en konden we gelukkig upgraden naar een andere kamer.

Het was alsof wij een vijf sterren hotel binnen liepen. Want de kamer is twee keer zo groot als voorgaande, de bedden zijn best zacht, het bed was al opgedekt (ernstig grote plus!). En we hebben een eigen badkamer, mét handdoeken!
Dus wat ik al zei, een vijf sterren hotel.

Wij zijn op dit moment in Beijing. Ging niet zonder slag of stoot, we moesten eerst even oorlog voeren met mensen die zich belangrijk vonden, voordat we de trein in konden. Het grote probleem was mijn Opinel mesje, dat alle ander trein/bus/vliegtuig ritten geen probleem was. Vandaag was het echter drama, om verschillende redenen die iedere keer veranderden. Komt erop neer dat ik de slag heb verloren.

Slaat nergens op, want normaal gesproken gebruik ik dat ding alleen om alle groentjes en fruitjes mee te snijden, vandaag heb ik bijna overwogen om iemand neer te steken. Ik denk dus dat de mensheid alleen maar gewelddadiger wordt van de Chinese autoriteiten.
Maar goed, ik heb begrepen dat een mes van 5 centimeter mag (daar kun je schijnbaar niemand mee neersteken). Die ga ik dus een kopen, en dan ga ik er op ieder station mee rond zwaaien en zeggen dat ze de meetlat er even bij moeten halen. Of zoiets.
Tot dan geen groentes meer dus 😉

Vanmorgen hebben we nog wat rondgewandeld in Suzhou, wat eigenlijk best een leuke stad bleek te zijn. Hadden we best nog wel een dagje kunnen vertoeven. Maar daar hadden we geen tijd voor, want wij willen natuurlijk wel de Chinese muur bekijken, nu we in China zijn.
Voor morgen is dat van de baan, want het sneeuwt in Beijing. En dan schijn je niet op de muur te kunnen.
Hopelijk houdt het snel op met sneeuwen dus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *