Dag 280 – 10.648 km

23 november 2019

Ik heb even een snelle research gedaan naar wat te doen in Shanghai (ik ben zeer goed ingelezen) en de eerste en enige site die ik kon openen (internet is ernstig matigjes) sprak over de leukste stad van China. Ik hoop dat het die verwachting waar gaat maken. 

Vanmiddag zijn we gearriveerd, na dat trein tochtje van 20 uur. We hadden nog niet echt een concreet hostel gevonden, dus hebben eerst naar WiFi gezocht om iets op te zoeken. Wat nog vrij lastig was, want wel overal WiFi, maar ook overal een Chinees nummer voor nodig. Wat we dus nu net effe niet hebben. 
De hostel zoektocht bracht ons bij 3 potentiële kanshebbers, en we zijn dit keer niet voor de goedkoopste maar voor de duurste gegaan. Van die drie dan hè 😉 Want die zag er het mooiste uit op de foto, had de beste reviews en laag het dichtste bij het centrum. Leek een topper. 

Eenmaal aangekomen werden we naar een kamer geleid, die door twee meisjes bezet werd. Officieel waren er 6 bedden, maar deze meisjes hadden letterlijk hun hele inboedel vanuit huis meegenomen, plus heel wat extra, en dat allemaal uitgestald op die kamer. Kwam erop neer dat we er letterlijk niet meer bij paste. Alle bedden lagen vol met rotzooi, er stonden zo’n 8 (!) koffers in de niet zo grote kamer waardoor de enige mogelijkheid om op het bovenbed te komen springen was. En als ik dat zou kunnen halen heb ik duidelijk m’n ware roeping gemist, want dan had ik een zéér succesvolle carrière als hoogspringer kunnen hebben.
Omdat ik meestal als een blok lood ter aarde stort heb ik maar geen poging gewaagd. 

Toen we aangaven dat we eigenlijk wel een andere kamer wilden werd er ook niet moeilijk gedaan, volgens mij kon die jongen het helemaal begrijpen. Een van de eerste aardige Chinees! Ze hadden wel een andere kamer, maar die had geen raam. Wel airco, dus dat leek ons niet zo’n probleem. Helaas bleek dat die kamer voor het laatst gebruikt en gepoetst was in 1994 en het een grote schimmel bedoeling was. Alleen door 5 minuten binnen te hebben gestaan wordt je leven al met minstens 5 jaren verkort, laat staan als je er de hele nacht hebt doorgebracht! 

Kamer nummer 3 was net een fractie minder schimmelig, maar nog steeds verre van een gezond klimaat en zat bovendien helemaal vol met spinnen en spinnenwebben. Zeker geen drie maal scheepsrecht dus. We hebben het maar opgegeven en zijn naar een ander hostel gegaan. Waar we dan weer een hele tijd voor in de metro moesten zitten. Want Shanghai is groot!

En nu zijn we dan in een hostel die het hardste bed heeft waar ik ooit op heb geslapen. Namelijk een plank met heel dun kleedje erop met een laken eroverheen. Bed is eigenlijk wel een groot woord. Daarnaast doet het internet het zeer matig, zijn de douches en de toiletten vies en moet je je eigen wc papier meenemen als je je kont wil afvegen. 

Om een lang verhaal kort te maken: morgen gaan we dus weer verkassen. En hopelijk vinden we dan snel iets fatsoenlijks en kunnen we de leukste stad van China gaan ontdekken! 

Ps. Mijn haar komt al bijna tot m’n kont.

BeantwoordenDoorsturen

4 Reacties

 1. Veerle
  december 4, 2019 / 11:05 am

  Handig toch, haar tot op je kont. Hoef je dat wc-papier ook niet meer mee te brengen om je kont mee af te vegen! Super praktisch 😉

  Hopelijk hierna naar een beter gepoetst hostel met fijne bedden! Heel veel plezier nog samen!! Liefs, Veerle

  • jonnevanbommel
   Auteur
   december 4, 2019 / 2:33 pm

   Haha, multifunctioneel, mijn haar! 😉

  • Gisela
   december 4, 2019 / 5:43 pm

   Wauw ik dacht wie is dat met die staart??? Dat groeit hard zeg! We kennen je niet meer terug straks

 2. Yvonne Minnen
  december 4, 2019 / 3:39 pm

  Dat mooie staartje viel mij ook al op, maar tot op de kont lijkt me toch wat overdreven .
  GENIET ZE VERDER DAMES

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *