Dag 27 – 1964 km

15 maart 2019

Wereldnieuws! Ik heb mijn kooksetje gebruikt. Was een middag- en avondvullend programma, maar mijn eerste Chai thee en maaltijd van eigen makelaardij is gemaakt. Was uiteraard niet te vreten, maar da’s een bijkomstigheid. Heb er ook geen foto van gemaakt, want het zag er niet zo insta-waardig uit. Zwaar understatement.

Ik moest dus eerst een andere kop op de brander schroeven om hem te kunnen gebruiken. Want standaard zit er een op waarmee je op gas kunt koken, en ik sleep al vanaf Baexem Nederlandse benzine mee. Andere kop dus. En toen moest ik nog alles aansluiten, helemaal braaf volgens de gebruiksaanwijzing gedaan. Waarna er niks gebeurde… Je moet volgens de gebruiksaanwijzing de ’tap’ driekwart slag open zetten. Dit is enigszins optimistisch, want 3 slagen verder kwam er pas benzine uit en kon ik een mooie vlam erin krijgen. En dacht ik dat dat vast heel langzaam zou koken allemaal, niets is minder waar. Hij brandt dus echt heel goed. Met als gevolg dat alles aangefikt was natuurlijk. Maar ik sta vandaag opgesteld naast een beekje, stom toeval eigenlijk. Kon dus meteen alles schoon proberen te krijgen. Wat nog best een opgave was, want dat schuursponsje ben ik dus vergeten…

Wat ik me vandaag ook af heb gevraagd is waarom ik in hemelsnaam niet eerder de moeite heb genomen om te zorgen dat er daadwerkelijk meer lucht in mijn banden kwam. Gisteren was ik namelijk moe van het wandelen, wilde ik die nieuwe kilometerteller op de fiets zetten en was ik daarna gebrand om mijn banden op te pompen. Blijkt dat ik gewoon een verloop stukje nodig heb omdat mijn pomp blijkbaar niet rechtstreeks op een Frans ventiel aangesloten kan worden. En wonder boven wonder had ik die nog een bij me ook! Dus nu zit er meer lucht in de banden. Hoeveel precies da’s nog een raadsel, kan nog niet zo veel wijs uit de barometer die op de pomp zit. Maar in ieder geval, ik ging heel soepel en hard vandaag. En daardoor heb ik een dikke 95 kilometer gefietst, en hoef ik morgen nog maar een klein stukje en dan ben ik alweer in Zagreb. Waar ik even over heb zitten twijfelen of ik dat aan zou doen, want de route loopt er eigenlijk onder langs. Maar ik dacht, als ik dan toch in de buurt ben, wil ik het ook zien ook. Mijn nieuwe motto.

7 Reacties

 1. Rianne Maas
  maart 19, 2019 / 4:17 pm

  Goed zo Jonne! Morgen tik je de eerste 2000 km aan!

  Groeten, Rianne

 2. Jacques Sars
  maart 19, 2019 / 7:01 pm

  Met recht Wereldnieuws Jonne! Harde banden! Goed bezig! En dan 2000 km voor t grijpen! Veel goed nieuws vandaag en prachtige foto’s, mooie bruggetje!

  Goed reis morgen, gr Jacques

 3. Pieter Jan
  maart 20, 2019 / 8:20 am

  Mooie foto’s, Jonne!
  Je wist niet dat benzine juist heel heet brandt en koken dus heel snel gaat?
  Harde banden is inderdaad wel wat comfortabeler rijden. Goed dat je ze nu op kan pompen!
  Op de foto’s lijkt het nog niet heel mooi zonnig. Ik hoop dat dat nu gaat gebeuren!

 4. Paul van Mullekom
  maart 20, 2019 / 12:29 pm

  Ha Jonne,

  Koken op benzine? Ik zou zeggen gevaarlijk en let op dat je je handen niet verbrand. En wel lachen om je banden en de juiste druk. Fietst stukken beter als ze voldoende hard zijn. Enne, goed motto, als ik toch in de buurt ben

  Groetjes, Paul

 5. Veerle
  maart 20, 2019 / 3:36 pm

  Hey Jon. Mooie foto’s weer hoor! Je had echt waar meer moeten oefenen thuis voordat je ging ;-). Maar ach, bezigheidstherapie. En dat verbrande eten.. Tegen de tijd dat je in China bent, zijn je kookkunsten vast masterchef waardig. Succes! Liefs, Veerle

 6. Maarten vd Linden
  maart 20, 2019 / 5:43 pm

  Ha ha Jonne,
  Ik moet echt wel om je stukjes lachen hoor: gelukkig had je dat verloopstukje gevonden voor je ventiel. Het is ook altijd wat met die Fransen, moesten zezo nodig een apart ventiel ontwikkeld..

  Het blijft elke dag weer leuk om over je ervaringen te lezen 🙂

 7. Tess
  maart 23, 2019 / 8:35 pm

  Hahahahahahahaha ik had zooooo graag een foto willen zien van je kookcreatie!!! Daarom maak ik dus alleen maar salades, veel veiliger :p

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *