Dag 273 – 10.648 km

16 november 2019

Wij zijn in Yangshuo. Een nietszeggend plaatsje wat niemand kent. Dachten wij dan. Want na vanavond een stukje richting centrum gewandeld te hebben blijkt het een mega toeristische attractie te zijn onder de Chinezen. Waarom weet ik niet precies, want buiten dat je hier wat kunt wandelen valt er niet zoveel te doen geloof ik. 

Gisteren zijn we vanuit Hongkong met de trein naar Guilin gegaan, en kwamen we zonder problemen de grens weer over. Er hoefde niks gecontroleerd te worden, mijn mes hebben ze ook niet afgepakt. Deze treinreis was ook nogal een stuk comfortabeler dan de vorige. Ditmaal met de sneltrein, in een gewone stoel, zonder hordes en hordes mensen. 

Guilin was meer een tussen bestemming, vanuit daar kon je met een boot over de Li rivier richting Yangshuo. Scheen mooi te zijn.
Bij het hostel hadden we een tour geboekt, die zogezegd vanuit ergens in de buurt van Guilin met een boot naar Xingping zou gaan. Zou 4 uur duren. En daarna hadden we bedacht een hike te maken in Xingping, om vervolgens de bus verder te pakken naar Yangshuo. Zou allemaal precies moeten passen hadden ze uitgelegd in het hostel. 

Vanochtend werden we om kwart over 10 opgehaald (Brabants kwartiertje, lag aan de chauffeur), met een busje naar een andere bus gebracht, en vervolgens zaten we een hele tijd in die bus, richting Yangshuo. In onze beleving ging daar dus even iets fout. Uiteindelijk bleek die tour dus heel anders te zijn dan ons was verteld. Was het een boottochtje van een uurtje en was de rest met de bus. En ging de bus ook nog van Xingping naar Yangshuo, dus die hike zat er niet meer in. Was een beetje jammer allemaal.
Maar boottochtje was verder wel leuk hoor! 

Dus nu zitten we in het bruisende Yangshuo. Morgen gaan we waarschijnlijk wat fietsen en wandelen, en misschien ’s middags alsnog naar Xingping om die hike te maken. Moeten we nog even evalueren 😉

2 Reacties

 1. Mary
  november 28, 2019 / 7:19 pm

  Oh Guilin en Yangshuo Ben ik ook geweest! In 1987 dan
  Maar het bestaat iig nog. Ook een boottocht gedaan maar wel wat langer

  • jonnevanbommel
   Auteur
   november 30, 2019 / 1:08 pm

   Wat leuk! En het bestaat zeker nog! Yangshuo is erg populair onder de Chinese toeristen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *