Dag 274 – 10.648 km

17 november 2019

Wij zijn extreem verheugd. Want na twee weken in China hebben we vandaag iets gegeten wat we wél heel lekker vonden. Tot dusver viel het eigenlijk iedere dag tegen, maar toen we vandaag bij het meest ongezellig ogende restaurant eten bestelde was het echt héél lekker. We hadden 3 verschillende gerechten besteld (was ook nog eens extreem goedkoop), en alle 3 mega lekker. Nu wil ik daar uiteraard morgen weer eten, maar het restaurant opent pas om half 12 en dan zijn wij waarschijnlijk al weg. Wat een horror! 
Hopelijk hebben ze een stukje verderop in China ook smakelijke dingen! 😉

Vandaag hebben we na lang beraad besloten om de bus terug naar Xingping te nemen, om daar de hike te maken die we eigenlijk gisteren hadden willen doen. Nu hebben we dus niet alleen de rivier van dichtbij gezien, maar ook van boven. 

Voor morgen hadden we eigenlijk het idee om rijstvelden in Longsheng te bekijken, maar dat is nogal moeilijk bereikbaar (als in, dan moeten we nog 3 keer op en neer) en daarbij is het niet echt de juiste tijd van het jaar daarvoor. Aangezien alle rijst van het land is. 
Daarbij heb je op meerdere plekken rijstvelden, dus deze gaan we maar over slaan. 

In plaats daarvan is het plan om naar Fenghuang te gaan, een of ander oud dorpje. Met een beetje geluk is Minke morgen extra langzaam, zodat we eerst nog kunnen lunchen bij dat restaurant 😉

2 Reacties

 1. Paul van Mullekom
  november 29, 2019 / 7:58 pm

  Ha Jonne,

  Geen reactie wil niet zeggen dat ik je niet meer volg, maar ja, eens fietser, altijd fietser. 30 jaar geleden was ik ook in Hong Kong ( toen nog Brits) en van daaruit China in getrokken, beetje zelfde route dan jij nu doet. De contouren van het landschap herken ik nog, de rest is 600 % veranderd. Nergens zo slecht gegeten en zo’n erbarmelijke hygiënische omstandigheden en onvriendelijke ongemanierde Chinezen. En toch een belevenis. Ik heb eigenlijk nog wel wat vragen over de Pamir, maar die stel ik wel als je weer terug bent ( als dat nog ooit gaat gebeuren.

  Heel veel plezier, GENIET en ik blijf je volgen!

  Paul

  • jonnevanbommel
   Auteur
   november 30, 2019 / 1:07 pm

   Hoi Paul,

   In de tussentijd hebben de Chinezen duidelijk nog geen manieren bijgeleerd!
   In augustus ben ik weer terug, maar prangende vragen wil ik graag via mail of whatsapp beantwoorden hoor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *