Dag 26 – 1868 km

14 maart 2019

Mocht je nog een leuke citytrip willen maken, zoek dan niet verder. Ljubljana is the place to be! Niet zo groot, lekker compact, alles op loopafstand, mooie gebouwen, veel eettentjes, gezellige sfeer.
Do I need to say more?

Het is wel maar goed dat ik besloten heb naar China te fietsen in plaats van de Pacific Crest Trail te wandelen. Want men, wat word ik moe van dat wandelen zeg! En dacht ik dat mijn conditie vast wel beter zou worden van al dat fietsen, niets is minder waar. Toen ik vanmorgen een heuveltje op moest lopen naar een kasteel, voornamelijk om over de stad heen te kunnen kijken, ging dat gewoon met steunen en kreunen.
Tot zo ver fit dus.

Ik denk ook dat ik zo mogelijk nog meer geld uit geef aan eten dan aan onderdak. En dan niet omdat ik zo luxe eet, want kwantiteit boven kwaliteit hoor. Ben ik normaal al een bodemloze put die op z’n minst 2,5 keer zo veel eet als ieder ander mens, nu is er echt geen houden meer aan. Ik kan de hele dag door eten (wat ik dus ook maar gewoon doe) en dan alsnog niet vol zitten. Als voorbeeld: gisteren heb ik in het hostel gegeten, want daar is een keukentje en magnetron. Omdat ik nog steeds niet van koken houd, heb ik eerst een salade gegeten (yes, eindelijk groentjes!) en daarna een of andere curry uit de magnetron. Omdat ik daarna nog honger had heb ik een zak chips gegeten, en toen ik daarna nog steeds stiekem honger had ook nog maar een reep chocola. Daarna zat ik eigenlijk nog steeds niet echt super vol, maar ben ik maar gestopt met eten. Er waren namelijk ook nog andere mensen in het hostel die me vast al heel raar vonden 😉 
Mogelijk komt het door dit eetpatroon dat ik nog geen sixpack heb. Tot zo ver #fitgirl.

Morgen ga ik weer fietsen en kan ik ook weer bijhouden hoe ver ik dan fiets. Heb namelijk vandaag een nieuwe kilometerteller gekocht en geïnstalleerd. Waar ik eerst een hele mooie had, met allerlei onnodige maar leuke functies, heb ik er nu een die meet hoe hard je gaat en hoe ver je gaat. En eigenlijk is dat ook het voornaamste om te weten. Het ding ziet er wel uit alsof ie stamt uit de tijd dat de eerste fiets gebouwd is, en je moet ook serieus een beetje vaart hebben voordat hij registreert dat je in beweging bent. Maar goed, moet ik maar gewoon een beetje harder fietsen. Want misschien lijkt het alsof ik vrij snel ga, stiekem is dit niet zo. Liep ik in het begin nog wat voor op ‘schema’, inmiddels dus niet meer. En zeker nu er allerlei steden gaan komen die ik allemaal wil bekijken, moet ik tussendoor wat harder/verder gaan fietsen.
Morgen gaan we dus weer vol goede moed verder!

8 Reacties

 1. Mary
  maart 17, 2019 / 6:22 pm

  Wel leuk jouw gezicht ook weer in beeld te zien Jonne! Gelukkig nog geen mager scharminkel, dus blijf lekker wat kalorieën naar binnen werken op zijn tijd, heb je nodig

  • jonnevanbommel
   Auteur
   maart 18, 2019 / 9:28 pm

   Denk dat niemand bang hoeft te zijn dat ik niet genoeg eet 😉

 2. Miriam
  maart 17, 2019 / 10:57 pm

  Ha Jonne

  Leuk hoor jouw reisverslagen telkens. Van hier uit reis ik met je mee.Heb je de 3 bruggen bij Ljubljana wel gezien? Met al.die 10000 slotjes? (dat kan ik me tenminste het meest herinneren van die die stad). Geniet ervan daar en onderweg!!! Ik volg je verslagen

  Groetjes:

  Miriam van Neer

 3. Nishavda
  maart 18, 2019 / 9:12 am

  Zo fijn om je te volgen, Jonne! En ja, Ljubljana is een heel leuke stad! In Slovenië heb je trouwens ook heel grote, spectatulaire grotten. En Piran is een mooi stadje… maar ligt waarschijnlijk niet op je route. Nishavda

 4. Paul van mullekom
  maart 18, 2019 / 6:07 pm

  Ha Jonne,

  Eerlijk gezegd nog nooit gehoord van die stad, maar ik geloof je wel, volgens mij ook nog redelijk goedkoop. Wel lekker relaxed dat je de tijd neemt om om te heen te kijken, d volgende keer dat je er komt kan nog wel even duren haha. Ik heb de kaart er weer bijgepakt en als ik moet gokken, ga je via de grote steden eicht8ng Turkye, mooie route lijkt me. En wat die conditie betreft ben ik ervan overtuigd dat je steeds gemakkelijker kan klimmen bij heuveltjes of de bergen doordat je al wat dagen hebt gefietst en goed dat je een nieuwe kilometerteller hebt gekocht, kijk je toch vaak op.

  Groetjes, Paul

 5. Jacques Sars
  maart 18, 2019 / 6:38 pm

  Hi Jonne,

  Je blijft heel rustig onder die mankementen, goede zaak. Mij irriteert t altijd behoorlijk als dingen niet doen waar ze voor geboren zijn. Wat de navigatie die van noord naar zuid springt betreft is dat vaak n setting die je aan of uit kunt zetten. De een laat de weg altijd recht uitgaan (en noord en zuid springt dan) en de ander laat noord boven staan maar dan is t soms lastig te zien of je rechts of links moet. Maar dat heb je waarschijnlijk al geprobeerd. Succes !

  • jonnevanbommel
   Auteur
   maart 18, 2019 / 9:26 pm

   Hoi Jacques,

   Die setting werkt soms wel, soms niet. Maar net hoe de pet er naar staat lijkt het.
   Maar het is allemaal geen kwestie van leven of dood, dus valt allemaal best mee!

   • hedy
    maart 19, 2019 / 8:28 am

    dan heb je dr nu een die krek bij je past…of past ie zich aan jou aan…..maaaarr kfint gewellldig frauke… ik geniet mee..asda gij da niet erg vindt…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *