Dag 269 – 10.648 km

12 november 2019

Wij wilden even decadent doen. En daarom gingen we naar een Michelin restaurant. Gewoon, omdat het kan. We hadden al voorzorgsmaatregelen genomen, want volgens alle bronnen moet je héél erg lang wachten voordat je eindelijk binnen bent. Omdat al die andere mensen ook decadent willen doen. Maar toen we eenmaal arriveerden bleek het restaurant bijna leeg te zijn en konden we meteen gaan zitten. Hadden we niet op gerekend, eigenlijk waren we nog niet zo hongerig. 
Hét gerecht dat we moesten proberen, en waardoor het restaurant een Michelin ster heeft, was een baked bun met BBQ pork. Wat wij eigenlijk niet zo mega lekker vonden. We hadden nog een ander gerecht besteld dat beter was, maar echt heel speciaal vonden we het allemaal niet. 
De totale schade? 92 Hongkong dollars. Met recht het goedkoopste Michelin restaurant ter wereld te noemen. 

Gisteren zijn we Hongkong Island wat gaan verkennen en naar Victoria’s peak geweest. Met de tram, die zo’n beetje als een achtbaan naar boven werd getakeld. Omdat we wat wilden wandelen hadden we alleen een ticket voor de heenweg gekocht, we dachten dan leuk terug naar beneden te kunnen lopen. 
Eenmaal boven bleek er een compleet dorp te zijn, en kon je van daaruit allerlei rondes wandelen. Leek ons wel leuk, maar en en was dan weer een beetje enthousiast. Aangezien we onze tram ticket niet meer om konden ruilen voor een retour hebben we de ronde overgeslagen en zijn we naar gewoon naar beneden gewandeld. 

Weer terug aangekomen in de stad bleken daar net protesten geweest te zijn, en was er een heel stuk vernield. Alle winkels waren dicht en later bleek ook dat er iemand neergeschoten was door de politie. Omdat er dus toch niks meer te bekijken was zijn we maar met de tram richting hostel gegaan, waar we uiteindelijk per ongeluk bij nog meer protesters kwamen. Blijkbaar zijn de demonstraties erger geworden, na het overlijden van een student afgelopen vrijdag. Wij proberen er maar gewoon met een grote boog omheen te lopen, maar aangezien er van alles vernield wordt, sluit zo’n beetje alles hun deuren in de omgeving van de demonstraties. En da’s dus net een beetje jammer.

Afgelopen twee nachten hebben we in een hotel geslapen wat wel een kleine kamer had, maar verder wel goed en heel schoon was. De eigenaar was ook vriendelijk, we moesten een normale prijs betalen waar we over konden onderhandelen en we konden zelfs gratis onze was doen! En helaas was dat hotel dus vol voor komende paar nachten, dus moesten we verkassen. Aangezien er mega veel hostels zijn dachten wij dat even te doen, maar blijkbaar is het ernstig druk in de stad. De helft is uitverkocht en de andere helft wilde ons niet hebben. Dat je op booking.com bijvoorbeeld ziet dat iets 280 HKD is, je zo’n 3 minuten later bij het desbetreffende hostel aankomt en het ineens 600 moet kosten. En ze vervolgens letterlijk (met een verveeld gezicht) zeggen dat we maar ergens anders heen moeten gaan. Klantvriendelijkheid is hier blijkbaar niet zo belangrijk…
Het zoeken naar een ander hostel bleek dus zo ongeveer een dagvullend programma te zijn. 

Dus nu zitten we in een hostel in dezelfde buurt als we eerst zaten (één gebouw verder). En is het veel aftandser, minder schoon, is de kamer nóg kleiner (hoe is het mogelijk?) en betalen we meer. Was niet de beste deal ooit nee, maar het beste dat we konden vinden. Voor iedereen die ook naar Hongkong wil: Hang Ho hostel is dé place to be. Waarom ze het hostel noemen weet ik niet, het is meer een hotel. Wij hadden gewoon een tweepersoonskamer met eigen badkamer ed. Alleen dan voor hostel prijs. Daarom een dikke aanrader! 

Morgen gaan we dan eindelijk wandelen, wat we eigenlijk voor vandaag op het programma hadden. Het wordt zo’n 28 graden met heel de dag geen enkel wolkje aan de hemel. Goed weer om te hiken!

BeantwoordenDoorsturen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *