Dag 267 – 10.648 km

10 november 2019

Zijn we eindelijk aangekomen in Hongkong, hebben ze me zwaar teleurgesteld. Want ondanks dat Hongkong toch een soortement van ‘ander’ land is, krijg je dus blijkbaar geen stempel in je paspoort. En daar was het natuurlijk allemaal om te doen 😉

Vandaag waren wij net zo op tijd op het vliegveld als gisteren, en zijn we vooraan in de rij gaan staan. Bij loket 1, wat voor business class was. Het mevrouwtje achter de balie probeerde ons nog wel af te schepen en vond dat we achteraan in een andere rij moesten gaan staan, maar daar gingen wij mooi niet mee akkoord. Daarna heeft ze ook niet meer tegen gestribbeld trouwens, het was vrij duidelijk dat ze het maar gewoon moest regelen. 

Dus nu zijn we in Hongkong! De eerste indruk is dat er zo’n 100.000 meer toeristen zijn dan ik tot nog toe in heel China heb gezien, het is bruisend, genoeg te zien en te doen, en ze hanteren duidelijk ook toeristen prijzen. Voor nu hebben we alleen een beetje rondom het hotel gewandeld, morgen gaan we echt van start! 

2 Reacties

 1. Mary
  november 20, 2019 / 6:23 pm

  HKG hoort bij China hè, dat vinden ze al erg genoeg In 1987 hadden ze het er al over toen ik er was. Uiteindelijk werd het 1997 overgedragen

  • jonnevanbommel
   Auteur
   november 21, 2019 / 12:38 pm

   Weet ik, maar daar zijn ze niet helemaal consistent mee 😉 China dan.
   Wanneer je daarna namelijk weer terug wil naar het vasteland (ondanks dat een deel van Hongkong daar gewoon aan grenst) heb je wel weer een nieuw visum nodig. Dus blijkbaar zien ze het deels weldegelijk als een ‘ander’ land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *