Dag 259 – 10.628 km

2 november 2019

Ni hao. Wij zijn in China hoor.
De grensovergang viel best mee, maar daarna…
Hadden we overal vernomen dat fietsen in Xinjiang een no go was en dat je verplicht met taxi’s vervoerd moest worden, vandaag was het blijkbaar geen probleem om rond te fietsen. Om een andere vorm van transport te vinden daarentegen…

We zijn eerst naar het treinstation gefietst, waar het blijkbaar onmogelijk was om de fietsen mee te nemen. Dus moesten we naar het busstation, om te kijken of dat wel mogelijk was.
Onderweg leek het ons makkelijk om even wat geld te pinnen, maar de pinautomaten vonden dat mijn pincode niet het juiste aantal cijfers had, of dat het een abnormale pas was.

Uiteindelijk hebben we een bank gevonden die wél werkte, en zijn we naar het busstation gegaan.
Buskaartje kopen bleek niet zo’n probleem, fietsen konden ook mee. Daar zouden we waarschijnlijk wel extra voor moeten betalen werd ons verteld, maar dat moesten we met de buschauffeur regelen. En dat was me toch een eikel van een vent!
Kwam erop neer dat Nick bijna serieus ruzie met hem had gemaakt, hij mij ook nog hardhandig vastgegrepen heeft en mijn tassen naar buiten heeft geflikkerd. Gelukkig had ik m’n laptop net uit desbetreffende tas gehaald, maar in die tas zitten alsnog mijn brander en dergelijke. Ik hoop dus dat alles nog leeft.

Omdat we die buschauffeur voor geen meter vertrouwde hebben we hem angstvallig in de gaten gehouden totdat we daadwerkelijk aan het rijden waren. Omdat we uiteraard met al onze spullen willen arriveren. Morgenochtend rond 10 uur zijn we in Urumqi. Dan hebben we zo’n 15 uur in een bus gezeten, maar zijn we in werkelijkheid maar een kilometer of 700 opgeschoten. Kunnen wij bijna nog sneller fietsen.
Maar deze bus heeft wel een soortement van bedden. Da’s een primeur, normaal zit je opgefrot op een miniscuul stoeltje en heb ik net op dat moment rusteloze benen. De bedden zijn wel een beetje op Chinese maten, da’s dan net weer jammer. Maar goed, zo lang we allemaal heelhuids aankomen in Urumqi vinden we het allemaal wel goed!

5 Reacties

 1. Joost
  november 11, 2019 / 1:44 pm

  Proficiat! De Chinese grens gepasseerd. Ik hoorde van jullie thuis dat dit nog lang niet de eindbestemming is. Ik zie iedere keer met belangstelling uit naar je berichten. Take care. gr. Joost

 2. Rianne Maas
  november 11, 2019 / 4:52 pm

  Hoi Jonne,
  Geweldig, China gehaald!! Je kunt het nu echt zeggen zoals je van plan was:” ik ben van huis naar China gefietst” ,Chapeau!!
  Ben heel benieuwd naar de verdere ervaringen en plannen, volg ze met plezier.
  Groeten, Rianne

 3. Mary
  november 11, 2019 / 6:27 pm

  Proficiat! Doelstelling gehaald Jonne. En wat zijn de verdere plannen? Door China fietsen?

 4. Rarda
  november 11, 2019 / 7:01 pm

  Wauw Jonne, je eerste mijlpaal gehaald!!
  Super!!!
  Nu op naar Chengdu!
  Liefs mama

 5. Jeroen Vrijdag
  november 11, 2019 / 9:38 pm

  Voor de tweede keer in China. ’t Begint al bijna een beetje gewoon te worden … Maar niet heus, heel knap! Proficiat!

  Groetjes,
  Ome Jeroen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *