Dag 258 – 10.568 km

1 november 2019

Patches everywhere. Op zoek naar een slaapplaats zijn we namelijk blijkbaar ergens door een veld met doorns gereden, en waren allebei mijn banden lek. En niet zo’n beetje lek, gatenkaas lek. We zijn de hele avond bezig geweest met het repareren, en dan had ik nog de mazzel dat Nick geholpen heeft. Bij één band had ik al 4 gaten geplakt toen ik er nog minstens 2 meer ontdekte en ik het ding naar de eeuwige jachtvelden heb gestuurd. Omdat ik maar één reserve binnenband had moest de andere dus wel geplakt worden. Eindresultaat: 7 patches.
16 uur later zat de fiets eindelijk weer in elkaar en hoop ik dat we alles goed geplakt hebben. Want als ik morgen nog een lekke band heb ga ik huilen. Het is namelijk nog maar een klein stukje naar de grens!

Vandaag gingen we best goed. We wilden een heel stuk fietsen, zodat China vlakbij zou zijn voor de grensovergang morgen. Omdat ze schijnbaar nogal veel controleren en dat dan dus allemaal erg lang moet duren.

We hadden bedacht om naar een of ander dorp te fietsen en daar te lunchen, maar tot onze grote schrik is de weg naar de grensovergang veranderd en kwamen we helemaal niet langs desbetreffende dorp. Dus hebben we een ommetje gemaakt om toch nog ergens langs te komen. Want food is life. Eenmaal aangekomen voelde ik best wel wat voor slapen in een hostel, maar na onderzoek bleek er maar één hotel te zijn, zijn we er langs gereden, hebben we naar de prijs gevraagd en geconcludeerd dat wij dat niet konden betalen.

Uiteindelijk zijn we dus op zoek gegaan naar een slaapplaats, daar komen de doorns weer in beeld.
Omdat we nergens echt iets geschikts tegen kwamen, maar er wel een bazaar was, hebben we daar gevraagd of we ergens konden kamperen. Dus nu hebben we ons eigen kamertje binnen de bazaar, kregen we gratis eten en drinken (net nu we boodschappen hadden gedaan voor de beste pasta ooit) en zijn we jury geweest bij een Halloween party. De bazaar is namelijk net open en om dat te vieren was er een soort van kinderfeest.
Vanwege Halloween waren alle kinderen verkleed en geschminkt, en wij mochten daar onze ongezouten mening over geven. Beste grappig!

Morgen dus nog een klein stukje en dan zijn we in China. En dan staat ons een treinreis te wachten van zon 345 uur, kijk ik echt naar uit. Hopelijk kunnen we al fietsend bij de grens komen!

3 Reacties

 1. Mary
  november 7, 2019 / 10:00 am

  Treinreis van 345 uur? Wat dan?

  • jonnevanbommel
   Auteur
   november 7, 2019 / 10:29 am

   Mogelijk lichtelijk overdreven, maar China is groot! 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *