Kampeerspullen

Mijn kampeerervaring is zacht uitgedrukt minimaal te noemen. Ik heb wel eens in een tentje geslapen, maar nu ik er zo over nadenk waren die eigenlijk altijd door iemand anders opgezet. Wat héél decadent en zwaar niet avontuurlijk klinkt.

Als kind heb ik nooit gekampeerd. En dus weet ik absoluut niks van tenten, matjes, slaapzakken en handige gadgets. Nog steeds, de keuze was reuze!
Ook hier weer een afweging tussen kwaliteit, gewicht en geld. Het blijkt dat tenten echt heel duur zijn! En aangezien ik nog niet weet hoe vaak ik in een tent ga slapen, wat ik handig vind, hoe groot het moet zijn en of ik liever een koepeltent of een tunneltent wil, had ik bedacht dat ik een redelijk budget tent wilde. Wel eentje die goed waterdicht is en ook nog in wat koudere omstandigheden opgezet kan worden, niet eentje die het ook in zich heeft om op trektocht door Antarctica mee te kunnen. Want die omstandigheden hoop ik niet aan te treffen komende trip.

Uiteindelijk heb ik meerdere tripjes naar de Kampeermarkt gemaakt, heb ik met mensen gepraat, maanden research gedaan op internet (voor alle spullen overigens) en had ik min of meer mijn keuze gemaakt.

Maar je bent een twijfelaar of je bent het niet. Het is dus iets anders geworden. De gelegenheid deed zich voor om een zo goed als nieuwe tweedehands tent over te nemen van iemand, een Fjällräven Abisko lightweight. Tweepersoons tent met een vestibule, zodat je bij regen nog iets zou kunnen koken in de voortent, en anders in ieder geval daar je natte spullen neer kunt zetten. Klinkt heel handig, ervaring zal moeten uitwijzen of dat het inderdaad ook is.

Als slaapmat heb ik uiteindelijk een Therm-a-rest Neoair All Season SV genomen. Met een R-waarde van 4.9 leek me dit genoeg isolatie bieden, en qua volume/gewicht/prijs was deze ook nog best oké. Omdat ik nog niet zo’n diehard kampeerder ben en ik 51 cm echt héél smal vond heb ik wel een iets luxer exemplaar genomen van maar liefst 63 cm breed.

Slaapzak heb ik van Cumulus genomen. De Mysterious Traveler 700. Na lang wikken en wegen. Want gewicht-prijs. Wederom gekozen voor de goedkopere en dus ook zwaardere slaapzak, hoewel het alsnog geen koopje was. Alle fiets- en wandelspecialisten op internet waren er wel over uit dat Cumulus het meeste waar voor zijn geld biedt, dus dat was dan weer een relatief eenvoudige keuze.

En om het af te maken heb ik nog een lakenzak van Egyptisch katoen. Zwaarder dan zijde, maar voelt lekkerder aan en is goedkoper. Mijn kussen heb ik bij de Decathlon gekocht en ziet er echt best goed uit. Omdat ik het stom vond om meer geld uit te geven aan een opblaasbaar reiskussentje dan aan mijn hoofdkussen thuis, waar ik altijd op slaap. Die trouwens zwaar waardeloos is, maar dat terzijde.

Als klap op de vuurpijl heb ik ook nog een lichtgewicht stoeltje gekocht. Omdat als ik de hele dag in het zadel heb gezeten, ik het daarna fijn vind om ergens anders te zitten. Denk ik.
Nu heb je hele mooie stoeltjes van Helinox die een halve kilo wegen. En 120 euro kosten. Had ik al verteld dat lichtgewicht niet goedkoop is? Mijn exemplaar weegt het dubbele maar kost een derde. Vond ik een goed deal.

1 Reactie

  1. hedy
    februari 11, 2019 / 10:37 pm

    aan je voirberei ding zalt nie liggen…hef kei feul fun..‍♀️⛺⛩

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *