Dag -6

Zoals een goed sporter betaamt doe ook ik aan koolhydraten stapelen. Het hele idee achter koolhydraten stapelen is dat, doordat je gedurende een paar dagen voor een piekpunt meer koolhydraten inneemt, je een grotere voorraad hebt tijdens het moment suprême. Hierbij bouw je de trainingsinspanning af,  met een complete rustdag voor de wedstrijd. Zo is de glycogeenvoorraad optimaal aangevuld en kun je dus beter presteren.
Pin me hier niet precies op vast, ik heb deze informatie tijdens een langdurige zoektocht op Google, van zo’n halve minuut, tot me genomen.

Waar de een beetje geoefende sporter dit koolhydraat stapelen toepast door middel van een uitgedacht voedingsplan waarbij alles netjes afgemeten wordt, komt het er bij mij op neer dat ik dit koolhydraat stapelen voornamelijk toepas als ik ’s avonds op de bank lig met een zak chips, waarbij mijn hand/arm regelmatig de beweging naar m’n mond maakt. En dat is dan ook wel de grootste inspanning die ik op een dag lever.

Mogelijk werkt deze manier van koolhydraat stapelen net iets minder goed. Waar het artikel via Google praat over een mogelijke gewichtstoename van 2 kilo door al het vocht dat je vasthoudt vanwege de koolhydraten, vrees ik dat het bij mij voornamelijk vet is dat ik vasthoud.
Ach, ik noem het gewoon mijn bulk periode. Vanaf 17 februari ga ik cutten.

2 Reacties

 1. Mary
  februari 11, 2019 / 7:50 pm

  Je vergeet de Echo Falls….. 🙂

  • jonnevanbommel
   Auteur
   februari 11, 2019 / 9:22 pm

   Hoe kan ik dat nu vergeten?!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *