Het nieuwe spul

Die 2,5 maand thuis waren beduidend een stuk duurder dan de 4 maanden daarvoor. Nogmaals dank voor al jullie donaties, want anders was een nieuwe fiets niet mogelijk geweest! 

Voor alle techneuten die willen weten wat er allemaal op en aan mijn fiets hangt tegenwoordig: het frame is een Surly Ogre geworden, medium size in dit geval. Hij is uitgevoerd met een Shimano SLX groep, 40-30-22 op het voorblad, de cassette is 11-36. 10 speed, dus 30 versnellingen. 
De remgrepen zijn ook van Shimano (die met i-spec B), maar de remmen zelf zijn van TRP (Spyke). Mechanische schijfremmen met voor een schijf van 180 mm en achter een schijf van 160 mm. De wielen zijn van DT Swiss (H1950) en er liggen 28 x 2,35 banden op, Vittorio Mezcal TNT (een uitprobeersel). Het stuur is de nieuwe van Koga (Denham) en het zadel is nog hetzelfde model van Brooks (B-17s imperial), maar dan een nieuw exemplaar. Omdat de andere scheef gezakt was. De pedalen waren ook een beetje stuk gegaan, dus nu heb ik nieuwe van Shimano. 
Op de voorvork zitten anything cages van Blackburn en petfleshouders, achter heb ik gewoon het vertrouwde rek van Tubus (Logo Classic). Dan zitten er her en der nog wat bidon houders en zit het geheel aan elkaar door middel van bouten. Let op: geen schroeven maar bouten. Dat dat even duidelijk moge zijn. 

Voor iedereen die absoluut niet technisch is: de nieuwe fiets zit in elkaar en is heel knap. 

Naast die nieuwe fiets heb ik nog meer geïnvesteerd. Omdat ik bij de Kampeermarkt was, mijn nummer één winkel, en die dus weg gaat. En toen was alles de helft van de prijs. Dus nu heb ik een ander tentje gekocht, met recht tentje te noemen. Het is een MSR Hubba, en hij past zo’n vier keer in de tent die ik eerst mee had. De nieuwe tent is een koepeltentje, dus vrijstaand, en is eigenlijk meer een tent voor wanneer het goed weer is. Waar die andere zeer geschikt was met slecht weer.
Omdat ik er uiteraard vanuit ga dat ik voornamelijk mooi weer ga krijgen en ik besloten heb om anders maar wat meer aan te trekken, is de nieuwe tent mee gegaan. Want misschien zal ik het soms iets kouder hebben, hij is wel licht! Want met een gewicht van 1,3 kilo scheelt dat best wel met m’n andere tent. 

Op m’n nieuwe fiets heb ik voor twee drybags (van de Xenos, 3.50 euro per stuk!) in plaats van frontrollers. In het frame heb ik een Ortlieb frame bag. Achter heb ik gewoon de backrollers en de rackpack. Die ik eigenlijk niet mee wilde nemen, maar anders paste het niet. Omdat ik uiteindelijk toch niet echt veel minder spullen bij me heb. Of het allemaal handig gaat werken zo weet ik ook nog niet. De tijd zal het leren! 

Ps. Mocht iemand meer willen weten over de fiets, laat het me weten! Ik kan je precies vertellen wat compatible is en welke maten je wanneer nodig hebt! 😉

Pps. De spatborden zijn ook nog een twijfelpunt. Mogelijk haal ik ze er later nog af als ze me in de weg zitten. Omdat ik toch alleen maar mooi weer verwacht!

2 Reacties

 1. Rianne Maas
  augustus 30, 2019 / 5:22 pm

  Nou Jonne, daar gaat ie weer…….ben heel benieuwd naar alle volgende verhalen. Succes!!!
  Groetjes, Rianne

 2. Ilva
  augustus 30, 2019 / 8:12 pm

  Heel goede reis en vooral heelhuids door alle landen dioe nog komen gaan!
  ilva

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *