Dag 193 – 7777 km

28 augustus 2019

We hebben het gehaald. De fiets en ik. In een volgepropt, klein vliegtuigje van Istanbul naar Samarkand. De fiets paste er waarschijnlijk nog nét bij. 

Eenmaal aangekomen heb ik op m’n dooie akkertje de fiets weer in elkaar gezet. Omdat ik toch pas vanaf 12 uur in het hostel terecht kon (en ik om 4 uur ’s ochtends landde). En nu heb ik dus m’n eerste kilometers met bagage gemaakt. Wat ik allemaal nog fatsoenlijk in moet pakken, want ik had dat allemaal maar gewoon in een willekeurige tas gefrot. Als het maar mee ging 😉

De rest van de dag heb ik helemaal niks meer gedaan. Beetje geslapen omdat ik zo moe was, beetje rond gewandeld. Naar de andere kant van de stad gefietst omdat iemand mij vertelde dat ik daar m’n Iraanse rials in kon wisselen. Wat  uiteraard niet kon. 
Dus nu heb ik niet alleen miljoenen rials, maar ook – letterlijk – een heel pak Oezbeekse sums. Hoop dat ik die dan toch wel in kan wisselen mocht ik er nog een aantal over hebben. Mogelijk ga ik namelijk de ‘noordelijke’ route nemen naar Tadzjikistan, wat inhoudt dat de grens overgang maar net iets buiten Samarkand ligt. 

Maar dat zie ik later, lees: overmorgen of zo, wel weer. Eerst morgen nog een dagje rondhangen in Samarkand. En dan, dan gaat de grote reis weer echt vervolgd worden! 

3 Reacties

 1. Paul van Mullekom
  augustus 31, 2019 / 2:40 pm

  Ha Jonne,

  Ik lees het, precies volgend de planning die je mij verteld hebt, hartstikke mooi! Wist overigens niet dat je zoveel technische kennis had wat ik op je fietsfoto niet kan zien is of je ook nog tassen achter of voor aan de fiets hebt, want anders heb je wel super weinig bij. En kun je een tipje van de sluier oplichten hoe je route gaat lopen, vind ik wel leuk om op kaart al te bekijken. Nou, succes met de tweede helft, ik ga je weer volgen!

  Groetjes, Paul

  • jonnevanbommel
   Auteur
   augustus 31, 2019 / 3:44 pm

   Hoi Paul,
   Naast de drybags voor en de framebag heb ik gewoon mijn Ortlieb backrollers achter samen met de rackpack. Al met al veel te veel dus 😉
   Ik fiets eerst naar Dusjanbe en van daaruit de Pamir. Ben van plan om de Wakhan vallei door te fietsen, als het weer het toe laat. Dan klein stukje Kirgizië en via de Irkeshtam pass China in. Naar Kashgar, vanuit daar de Karakoram highway t/m Lahore en vanuit daar India in. Of dat is vooralsnog het plan in ieder geval. Daarna weet ik het nog niet…

 2. Nicolette
  augustus 31, 2019 / 9:01 pm

  Zo, de reis kan weer voortgezet worden!
  Wat een kleuren in Samarkand!!!
  Veel succes en mooie tochten gewenst!! Ook namens Ad he

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *