Dag 62 – 3367 km

3 november 2023

Ik zag vandaag de grootste tarantula die ik ooit in mijn leven gezien heb. Dat is het wildlife in Mexico. Hoewel er ook ongetwijfeld een hele hoeveelheid aan slangen zijn (die heb ik nog niet gezien) en heel veel coyotes (die heb ik alleen nog maar gehoord). En spinnen dus, gruwel. 

Vandaag hebben we rechtdoor gefietst, moesten we wat bergen door/over, en zijn we inmiddels in het ‘binnenland’ van Baja. 

Einde van de ochtend kwamen we voorbij een winkeltje met restaurant waar we gebruncht hebben en de jongens die daar werkten waren de spot met me aan het drijven omdat ik geen Spaans spreek. Dat wil ik dus nog wel vrij graag leren, maar bij mij is dat geen kwestie van een paar weken in Baja en ik spreek vloeiend Spaans, maar meer een kwestie van ik ga drie maanden naar een Spaanse school voor intensieve lessen en daarna kan ik hopelijk vertellen hoe ik heet en waar ik woon. Work in progress dus. 

Na onze brunch hebben we nog maar een stukje verder gefietst, op weg naar het volgende restaurant. Volgens iOverlander was het eten daar namelijk geweldig, en serveerden ze goede porties voor fietsers. Klonk geweldig dus! 

Het restaurant was ook best leuk, en nadat ik wat besteld heb kwam de serveerster terug om te vragen of ik echt dat gerecht wilde bestellen omdat dat meer een hoeveelheid voor twee personen was. Inmiddels was ik vrij uitgehongerd en heb ik erop gegokt dat ik het ongetwijfeld op zou kunnen. En om eerlijk te zijn, zo’n mega portie was het niet. Sterker nog, daarna kon ik best nog wat eten, wat ik ook gedaan heb. Dus die vrouw vond het erg grappig dat wij twee porties eten per persoon bestelde én nog een milkshake. Die overigens wat minder lekker was. In my defense, we hebben best lang in het restaurant gezeten en het was lunch én avond eten. En toen we daarna weer op de fiets stapte kwam ik er ook wel achter dat het misschien een tikkeltje te veel van het goede was geweest. Maar goed, vannacht hoef ik in ieder geval geen honger te lijden. 

iOverlander is in Baja weer helemaal handig, in Amerika heb ik het nauwelijks gebruikt. Maar in dit geval werden we getipt op een fantastische kampeerplaats tussen de gigantische cactussen, zo’n 10 kilometer van het restaurant vandaan. Daar zijn we dus nog naartoe gefietst en hebben we onze tent opgezet. 

We hebben een heel klein stukje over highway 1 gefietst, maar hebben ook meteen besloten dat dat niet helemaal je van het is, en dat we dat zoveel mogelijk gaan proberen te vermijden, waar mogelijk. Het is namelijk de doorgaande weg die helemaal van noord naar zuid loopt, en dit stukje had in ieder geval geen vluchtstrook, ik weet niet hoe de rest van de weg is. De andere wegen waarop we gefietst hebben, hebben wel vluchtstroken, en dat fietst toch net wat relaxter. Verder naar het zuiden hebben we geen andere keus, want er zijn maar zoveel verharde wegen in Baja (volgens mij drie, om precies te zijn), maar nu kunnen we nog een andere route nemen. Dus gaan we morgen richting Bahia de Los Angeles, waar we een stuk van de Baja Divide route meepakken. Dat is de offroad bikepacking route in Baja waar wij te lui voor waren. Maar Bahia de Los Angeles lijkt een leuk plaatsje, dus we gaan daar een rustdag houden, en aangezien we redelijk snel lijken te gaan is een extra lusje ook niet zo erg. Plus, alleen maar verharde wegen gaat ook zo snel vervelen 😉

BeantwoordenDoorsturen

2 Reacties

 1. Rarda
  november 18, 2023 / 9:32 am

  Een drone foto wat leuk!
  Wat een mooie kampeerplaats zo aan de zee!
  Succes met het offroad fietsen,
  Liefs mama

 2. Pieter Jan
  november 18, 2023 / 9:06 pm

  Mooie foto met de drone!
  Ben je niet bang dat er zo’n spin je tent in kruipt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *