Dag 51 – 3517 km

8 april 2019

Vraagstuk van de week. Hoe eten mensen gyros/durum en aanverwanten zonder heel hun hoofd vol te smeren? Mij lukt dat al niet met een gewone hamburger, die ik daarom doorgaans met mes en vork eet. Die pita met gyros dus, daar begin ik überhaupt al niet aan zonder eerst 16 servetten in de aanslag te houden. Vervolgens probeer ik al het eten zo goed en kwaad als het gaat in m’n smoel te duwen, zonder het in m’n haar te smeren. Omdat ik het dan een beetje moeilijk weg krijg met een van mijn servetten. Omdat na iedere hap wel heel m’n mond vies is blijf ik maar vegen met die servetten, en als ik dan eindelijk klaar ben heb ik een schrale mond. Wanneer ik wat rond kijk kunnen andere mensen dat dus veel beschaafder. Misschien proberen die niet zo hard om juist beschaafd te eten?

Die zonnige, Griekse kust ja. Was vandaag absoluut niks van te merken, toen de regen vanmorgen met bakken uit de hemel kwam. Na even het weerbericht gecheckt te hebben – héél de dag regen – heb ik toch maar de regen getrotseerd en ben ik naar buiten gegaan. Ik had gelukkig wel een paraplu kunnen lenen, scheelde een hele hoop! Wat wel een béétje jammer is, is dat mijn rugzak dus niet onder die paraplu paste. En nu alles heel nat is….

Thessaloniki is tegen een berg aangebouwd. Bovenop staan nog de oude stadsmuren, en van daaruit heb je een mooi overzicht over de stad. Indien het een beetje helder weer is dan. Vandaag duidelijk wat minder.
Er zijn wel wat parkjes, maar zeer minimaal. Voornamelijk asfalt en stenen. Water kan niet echt lekker weg dus. Resultaat was dat de stad eigenlijk veranderde in een grote waterval, en al het water zó, over de wegen, richting zee stroomde.
Toen het ’s middags toch wel opklaarde (had ik nu maar een paar uur gewacht met rondkijken…) was het water vrij snel ook wel weer weg. Dat ging dan wel weer efficiënt.

Omdat het met droog weer duidelijk een stuk leuker is om een stad te verkennen heb ik ’s middags nog maar wat meer rondgelopen. Conclusie: best een aanrader. Veel bezienswaardigheden, in dit geval héél historisch. En leuke straatjes, leuke sfeer, veel eettentjes. Je schijnt wel op je spullen te moeten passen heb ik vernomen, er wordt nogal gejat.
Vooralsnog is de enige keer dat er iets van mij gejat is, die keer dat ik mijn portemonnee aan mijn moeder had gegeven en zij hem in haar tas had gedaan. Jaren geleden. Ik hoop dat daar binnenkort geen verandering in gaat komen!

Ps. Excuses voor de vertraging van nieuwe verslagen. Iets met technische mankementen en een niet zo technische beheerder. Maar nu zou alles weer opgelost moeten zijn!

2 Reacties

  1. Mary
    april 21, 2019 / 4:26 pm

    Fijn dat de site weer werkt en we weer bij kunnen lezen Jonne!

  2. Veerle
    april 22, 2019 / 6:24 am

    Wie maakt zich nou druk om beschaafd eten, niemand die je kent daar ;-). Proberen waard bij je volgende broodje gyros. Hoop dat het hoesten snel minder gaat worden!! En ik duim nog steeds voor alleen maar zon voor, maar geloof niet dat duimen mijn sterkste punt is. Sorry…. Troost je, zelfs in Mallorca is het grijs en regenachtig. Succes!! Liefs Veerle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *