Dag 48 – 3343 km

5 april 2019

Spring is in the air, lalala lala. Wat zeg ik, de zomer komt er bijna aan! Zo voelt het in ieder geval, na al die sneeuw en kou. Ondanks dat het vandaag eigenlijk best bewolkt was en het af en toe een spatje regende. 

Vandaag heb ik een beetje gefietst. Rustig aan, hoest nog steeds m’n longen uit m’n lijf. 
Ergens waren ze een nieuwe asfaltweg aan het leggen. Wat een groot spektakel was, het halve dorp stond het gade te slaan. Was wel nét het stukje weg waar ik over moest om de rivier over te kunnen steken, en dat ging hem daar niet worden dus. Met als gevolg dat ik een heel stuk om moest fietsen. Was ook nét een beetje jammer.

Stuk later kwam ik Sashko tegen, die een bikeshop heeft, maar dan met de gemotoriseerde variant. Samen met hem heb ik gedruncht (da’s hetzelfde als een brunch maar dan anders). Ik heb gegeten, hij gepraat. Hij bood me ook nog een slaapplaats aan, maar dat heb ik afgeslagen, want ik wilde nog een klein stukje verder fietsen. Omdat ik over 2 dagen in Thessaloniki wil zijn. En nu het éindelijk geschikt weer is om te kamperen, dan moet je het er ook van nemen natuurlijk. 

Hij bood ook nog aan om me naar Thessaloniki te brengen. Met de auto. Of naar de grensovergang. Heb ik natuurlijk ook afgeslagen, want dat voelt als valsspelen. En uiteraard ben ik niet verplicht om alles te fietsen, maar ik ga pas liften wanneer het absoluut noodzakelijk is. Zo ver zijn we nog láng niet.

5 Reacties

 1. Jacques Sars
  april 11, 2019 / 5:52 pm

  Heb ik natuurlijk ook afgeslagen, want dat voelt als valsspelen. En uiteraard ben ik niet verplicht om alles te fietsen, maar ik ga pas liften wanneer het absoluut noodzakelijk is. Zo ver zijn we nog láng niet.

  That’s the spirit Jonne! Goed bezig.

  Gr J

 2. Huberte Van andel
  april 11, 2019 / 6:09 pm

  Hoi Jonne,
  Vind het erg leuk om je berichten te lezen!
  Geniet straks van het warmere weer.
  Groeten Huberte

 3. Nicolette
  april 11, 2019 / 6:10 pm

  Heerlijk dat je nu het goede weer tegemoet fietst!!
  Thessaloniki is een erg leuke stad( vonden wij tenminste) dus ook weer leuk om wat rond te kijken als je daar tijd voor hebt!
  Goede reis weer.

 4. yvonne
  april 11, 2019 / 8:45 pm

  Wel een beetje voorzichtig met die longen. Straks voelen Erik en Ik ons nog schuldig dat het verkeerde advies hebben gegeven bij de aanschaf van je “warme” Decathlon jasje 🙂
  OP NAAR DE ZON JON !!!!!!!

 5. Paul van Mullekom
  april 11, 2019 / 9:23 pm

  Ha Jonne,

  Das karakter, we fietsen naar China en gaan niet op zo’n genereus aanbod in, het siert je Hoe voelt dat trouwens, om als vrouw alleen naar China te fietsen? Heb wel bewondering voor je, niet dat je nu extra gevaar loopt, maar toch. Zelf puzzel ik daar ook mee dat als ik ga of ik alleen moet gaan ( heb je de meeste aanspraak en kun je alles zelf kiezen of beslissen) of dat ik een fietsmaatje zoek (veiliger?). Goeie rit morgen!

  Groetjes, Paul

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *