Dag 44 – 3051 km

1 april 2019

And we’re back in the snow. Nog niet zo super veel gelukkig, maar morgen moet ik nog een bergpas over, denk de hoogste tot nu toe. En dan ben ik in Kosovo en hoop ik dat het bergafwaarts gaat tot en met de Griekse kust. Daar verlang ik enigszins naar, even geen sneeuw meer.

Vanmorgen haalde een auto met ’trailer’ en paard me in. Ik was niet in de gelegenheid om een foto te maken, maar zal wel even een beeld schetsen. De trailer zouden wij vermoedelijk categoriseren als aanhangwagentje. Klein wagentje met rondom een ijzeren frame met gaas, tot boeghoogte ongeveer. Hier stond de pony in, paste precies. Ze hadden zelfs nog een spanband gespannen van de ene kant van het wagentje naar de andere kant, over de schoft van de pony heen. Mogelijk waren ze bang dat hij anders weg zou waaien. Pony stond gewoon best relaxt verder.
En dan doen onze Nederlandse paarden moeilijk als ze in een volpolyester trailer met verlaagde instap, rondom stootkussens en goede vering in het chassis moeten. Stelletje aanstellers zeg.

Eventjes daarna werd er een hond voor mijn neus dood gereden. Was net even iets minder. Sowieso was het dode-dieren-dag vandaag. Stuk verder lag er nog een dode hond langs de weg, en nog een verzameling van andere dieren ben ik ook tegen gekomen. Wat overigens nog niet eerder is gebeurd, op een dood vogeltje of iets dergelijks na dan. Denk dat dat dan weer het nadeel is van op de hoofdweg fietsen. Daar rijden natuurlijk wel auto’s, die niet rijden op de wegen van afgelopen dagen omdat dan de auto al uit elkaar zou zijn gevallen voordat het pad afgelopen was. 
Dus, dat. 

3 Reacties

 1. Tess
  april 7, 2019 / 2:06 pm

  Hahahaha zo geweldig geschreven en zoooo waar, over de ‘trailer’!! Wel weer heel naar van al die dode dieren :’( neem aan dat je ze wel allemaal hebt begraven en een ceremonie hebt geregeld? X

 2. Paul van Mullekom
  april 7, 2019 / 7:54 pm

  Ha Jonne,

  Kan me voorstellen dat je naar de Griekse kust uitkijkt, hier in Nederland was het vandaag 20 greden hihi. Heb je trouwens iets bij voor lastige honden, honden die agressief zijn? Een fluitje of zo ? In Spanje had je veel straathonden, niet altijd even lief. En dood gereden slangen op de weg. Succes met je laatste sneeuw!

  Groetjes, Paul

 3. Mary
  april 8, 2019 / 6:43 am

  Wat zijn wij en de paarden hier dan toch verwend. Trailer à la Mexico… daar werden ze gewoon achterin de pickup geladen met kooi eromheen gebouwd, met zadel en al, een hele beste sprong omhoog. Wel erg sneu van de dode honden, waarschijnlijk zwerfhonden, misschien zijn ze dood zelfs wel beter af….
  Hopelijk staat er aan de andere kant van de berg een lekker zonnetje op je te wachten en kun je even relaxen en genieten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *