Dag 41 – 2822 km

29 maart 2019

Ik baal. Ik baal ontzettend. Toen er een man gisteren vertelde dat er nog veel sneeuw in de bergen lag overdreef hij echt niet. De Alpen zouden er jaloers op worden! 

Vanmorgen op tijd vertrokken, om de panoramische route te nemen. En dat was ie. Het stuk dat ik gistermiddag had gefietst, de berg op en dan door de hooglanden naar Tsra, was best redelijk vrij van sneeuw. Er omheen lag voldoende, maar de weg was te fietsen. Ergens ging ik er dus vanuit dat dit met het vervolg vast ook zo moest zijn. 
Mooi niet dus. Iedere keer hoop je dat het aan de andere kant van deze berg beter zal worden, maar het werd alleen maar erger. Sneeuw die tegen de bergkam op was gewaaid/naar beneden was gekomen, waardoor er nu hellingen van sneeuw op de weg lagen. En in plaats van minder kwam er alleen maar meer sneeuw. Omdat het echt onverantwoord werd, ben ik na 14 kilometer fietsen, wandelen, klunen en kruipen omgedraaid. Om 2 uur ’s middags was ik weer terug bij af, waar ik er ook nog eens achter kwam dat ik dat hele stuk dat ik gisteren met moeite omhoog had gemaakt nu weer naar beneden moest. Vanaf het punt waar ik gisteren geluncht heb moest ik een andere afslag nemen. Om een hele omweg te maken naar de plaats waar ik eigenlijk vandaag had gehoopt te arriveren. Nu ben ik dus, na een extreem vermoeiende, lange dag, zo’n 20 kilometer verder dan mijn lunch plaats van gisteren. Anderhalve dag verknoeid en een hele hoop energie verspild. Maar goed, that’s life.

Ik pak nu een weg die een stukje zuidelijker loopt dan die ik in eerste instantie wilde nemen. Ik maak eigenlijk een grotere lus. Ik hoop dat ik een stuk in kan korten door een rechtstreeksere weg te pakken, maar ga dit duidelijk eerst navragen voordat ik daadwerkelijk die kant op fiets. Want met al die bergen fiets je niet zomaar een stukje om, maar is het hard werken!

5 Reacties

 1. Tess
  april 2, 2019 / 3:25 pm

  Heftig!! En heel erg balen indd! Nog even doorbijten en dan kun je klagen over de warmte!!

 2. MT
  april 2, 2019 / 5:17 pm

  Da’s inderdaad kl Jonne maar…… de foto’s zijn werkelijk top! Hoop dat je morgen fatsoenlijk weer ’n aantal km kunt maken. Zet ‘m op!!!!

 3. Nicolette
  april 2, 2019 / 5:45 pm

  Nou Jon,dat viel flink tegen!!
  Maar je foto’s zijn prachtig dus als je straks ( misschien) in de bloedhitte fietst, heb je hier mooie() herinneringen aan…!

 4. Ilva
  april 2, 2019 / 6:47 pm

  Doe maar rustig aan, Jonne. Het gaat toch als een trein? Schitterende foto’s! Geniet van je trip, incl omweggetje

 5. Paul van mullekom
  april 2, 2019 / 7:32 pm

  Ha Jonne,

  Tjonge jonne, het zit je niet mee met het weer en kennelijk moet het zo zijn. Kijk of je kunt zien wat het weer de komende dagen doet en wat het weer doet in het voorland waar je de komende week doorheen wil fietsen. Dat geeftje richting in wat je hetbeste kunt doen en idd als een stuke treinen de oplossing is, dan wist ik het wel. Sterkte en ik ben benieuwd hoe het verder gaat.

  Groetjes, Paul

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *