Dag 372 – 15.108 km

23 februari 2020

Wij hebben inmiddels weer gedag gezegd tegen Benny en chauffeur, nadat we eerst nog heel Medan doorkruist zijn in de eerste versnelling. Chauffeur reed namelijk prima, alleen schakelen had ie nog niet echt uitgevonden. Ik betwijfel het ook of de auto ooit wel eens in de vijfde versnelling heeft gezeten…

De laatste dag van de trip in Sumatra was de auto ook nog even kapot, net de dag waarop we het langst in de auto hebben gezeten. Zonder airco welteverstaan, die deed het niet meer. Net als de ruitenwissers, waardoor we twee dagen daarvoor door de stromende regen moesten rijden zonder werkende ruitenwissers. Maar de chauffeur kende de weg goed en hij zag wel genoeg zei hij. Mogelijk zat er een kern van waarheid in, we hebben het allemaal overleefd. 

We hebben nog verschillende dingen bekeken op Sumatra, zijn naar het Toba meer geweest en hebben twee nachten op Samosir eiland geslapen. In een houten huisje waar ik een (vrij hard) bedje op de vide had.

En nu zijn we in Maleisië. Gisteren geland in Kuala Lumpur, maar meteen doorgereden naar Melaka. Waarbij ik weer even m’n chauffeur skills geoefend heb, want we rijden hier uiteraard aan de linkerkant van de weg (en hebben een huurauto, voor het geval dat niet duidelijk was). 

Vandaag hebben we Nederlandse cultuur gesnoven in Melaka. We slapen in een reusachtig hotel (het hoogste van Melaka) met een infintypool op het dak. Daar adverteren ze namelijk mee, maar de kleine lekkertjes blijken te vertellen dat dat zwembad alleen voor ‘premium guests’ is. En dat zijn wij dus niet. Maar, we mogen alsnog niet klagen hoor, want we hebben twee upgrades gehad omdat ze niet de juiste kamer vrij hadden. Dus nu heb ik mijn eigen kamer met twee bedden, ik denk dus dat ik vanavond op het andere bed ga slapen dan waar ik afgelopen nacht heb geslapen 😉 En papa en mama hebben een hele suite gekregen, met twee badkamers, een hele woonkamer en een kingsize bed die anderhalf keer zo groot is als hun eigen bed. Om al die andere, ietwat kleine bedjes te compenseren. 

Morgen gaan we weer terug naar Kuala Lumpur, waar we ook twee nachten verblijven. We hoeven de auto pas einde van de middag in te leveren, dus wellicht kunnen we de toeristische route terug nemen, of gaan we nog wat meer van Melaka bekijken. Da’s namelijk best een leuke stad! 

Ps. We crashten ook nog een bruiloft op Samosir eiland. De bruid en de bruidegom hadden overduidelijk de dag van hun leven!

5 Reacties

 1. Ingrid
  maart 10, 2020 / 3:57 pm

  Veel plezier met de touristische route
  Weer hele mooie foto’s! Wat voor camera heb je als ik vragen mag?

  • jonnevanbommel
   Auteur
   maart 11, 2020 / 1:52 am

   Een Olympus omd em10 mark ii met Panasonic 14-140mm lens. MFT 🙂

 2. Miranda
  maart 10, 2020 / 4:11 pm

  Overduidelijk hadden die de dag van hun leven Prachtig!

  • jonnevanbommel
   Auteur
   maart 11, 2020 / 1:25 pm

   Het straalde er vanaf ja! 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *