Dag 361 – 14.732 km

11 februari 2020

Ik vond het altijd nogal jammer dat Amazon niet echt iets is in Nederland, want ik hoorde altijd iedereen van alles kopen via Amazon (in Amerika). En omdat de invoerkosten van bijvoorbeeld Singapore een stuk goedkoper zijn dan die van Nederland dacht ik nu dus eindelijk eens goed te kunnen shoppen bij Amazon. Dus heb ik onder andere nieuwe banden besteld (omdat de huidige nog wel voor even goed zijn, maar niet voor het hele stuk door Australië en Nieuw Zeeland). Bij het afrekenen heb ik een minuscuul foutje gemaakt door het af te rekenen in dollars in plaats van in euro’s, maar eenmaal de order geplaatst kon ik dat niet meer veranderen. Ik ging ervan uit dat ING dan de wisselkoers kosten ik rekening zou brengen, vond ik logisch. 
Vandaag bekeek ik dus even mijn rekening, en blijkt dat Amazon zelf een of andere wisselkoers heeft gehanteerd, waardoor de kosten in plaats van 3 euro ineens 34 euro zijn! Dus heb ik meteen een mail gestuurd en ik moet ze wel nageven, ze zijn snel met antwoorden hoor! Tien minuten later kreeg ik al een mail terug met daarin een heel verhaal over dat ze niks kunnen doen aan de hele situatie. Maar ze kunnen wel een 5 dollar voucher voor mijn volgende aankoop geven, alsof die nog ooit gaat komen. Nu ben ik dus lichtelijk geagiteerd.
Conclusie: uiteindelijk zijn dit werelds duurste banden. Ze moeten dus wel superieur zijn! 

Wat wel een lichtpuntje was vandaag: er kwamen maar twee buitjes over en voor beide kon ik even ergens schuilen. Ik heb het dus droog gehouden! Hopelijk zijn mijn schoenen morgenochtend dan eindelijk droog, want nu moet ik iedere keer in natte schoenen. En dat zit iets minder lekker, maar ruikt vooral ook wat minder lekker. 

Ik kwam voorbij een heel mooi stuk strand/kust, waar ontelbaar mooie kampeer plekjes waren, wanneer het weer net wat beter is. En omdat de voorspellingen nog steeds niet top zijn en ik een hekel heb aan natte spullen, ben ik toch maar uitgeweken naar een hotel. Omdat er voorbij Pekan een heel stuk niks is en ik niet zo’n zin had om mega ver te fietsen vandaag ben ik dus maar in Pekan gestopt. Of eigenlijk, zo’n 8 kilometer voor de stad zelf, omdat daar het goedkoopste hotel was. Het internet is waardeloos, maar de douche was heel goed. En tegenover is de MacDonalds, waar ik nu maar internet. En eet 😉
Want ik vind rijst heel lekker, maar ben op het moment heel even uit gerijst. Wel een beetje jammer dat de alternatieven donuts of MacDonalds zijn, dus morgen ga ik weer rijsten.

Morgen ga ik ook nog een stukje verder fietsen, waarheen weet ik nog niet precies. Maar, we zijn er bijna! 

Ps. Inmiddels ben ik wel weer fan van Amazon. Want terwijl ik dit stukje schrijf hebben ze weer gereageerd op mijn email en zeggen ze de belachelijke kosten van de wisselkoers te refunden. Omdat ze mij wel als klant willen houden natuurlijk. Toch ben ik van mening dat de bestelde banden nog steeds werelds beste moeten zijn. Anders waren alle troubles voor niks! 

1 Reactie

  1. Mary
    februari 24, 2020 / 9:29 am

    Jonne wat geniet ik toch altijd van je updates. Volg alles op de voet hoor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *