Dag 328 – 12.167 km

9 januari 2020

De uiteindelijke route keuze is gevallen op gewoon maar alles doen. Maar omdat we het helemaal fietsend niet gingen halen hadden we bedacht om vandaag maar te gaan roadtrippen. Zo gezegd, zo gedaan. 

Dus gingen wij van country roads in West Virginia naar Sweet Home Alabama, tot zo’n 45 kilometer voor de grens met Laos. Want de meneer die ons een lift gaf had een hele muziek installatie ingebouwd in zijn pick-up truck, inclusief bas en dergelijke. En wij mochten DJ en.

Het laatste stuk tot aan de grens konden we nog met een hele aardige familie mee rijden, en zo stonden we vandaag al weer aan de grens. Wat voor mij allemaal geen probleem was, want uiteraard ben ik heel georganiseerd. Netjes pasfoto’s klaar, gepast geld in Amerikaanse dollars. Was allemaal zo gepiept hoor! 
Bij Nick liep dat iets minder soepel, hij was zijn pasfoto’s kwijt en moest nieuwe laten maken, wilde het bedrag in Thaise Baht betalen, wat twee keer zo duur was, moest dus naar de bank om het in te wisselen voor Laotiaanse Kip, wat ze vervolgens niet aannamen. Wat best apart is, aangezien dat normaal gesproken wel het betaalmiddel in Laos is. Vervolgens moest hij weer terug naar de bank om al die kip om te wisselen voor Amerikaanse dollars, en toen pas kon hij zijn visa betalen. Het bleek wel dat ze bij de bank zo’n gunstige wisselkoers hadden dat hij er winst op heeft gemaakt, dat was dan weer een meevaller. 
Ikzelf wilde het restant Vietnamese Dong omwisselen maar Kip, maar dat kon dan weer niet. Op de een of andere manier heb ik altijd valuta die niemand ooit wil wisselen, ondanks dat Vietnam gewoon het buurland is. Beetje jammer…

Toen we eenmaal Laos weer volledig binnen waren wilden we nog tot Pakse liften, maar daar waren we helaas net wat minder succesvol in. Dus hebben we de 45 kilometer maar gefietst, de snelste 45 kilometer ooit. 
Morgen zijn we van plan om tot de ‘4000 islands’ te fietsen, waar het allemaal om te doen was. En da’s nog een heel stuk, dus het plan is om ’s ochtends vroeg te vertrekken en dan heel hard te fietsen. 
En de dag daarna gaan we eindelijk die welverdiende rustdag houden!

2 Reacties

 1. Pieter Jan
  januari 13, 2020 / 12:57 pm

  Spannend, zo steeds van het ene land het andere in en weer terug.
  Mooie foto’s steeds!!

 2. Renske Breur-Minnen
  januari 13, 2020 / 10:54 pm

  Klinkt weer avontuurlijk! Heel veel plezier nog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *