Dag 265 – 10.648 km

8 november 2019

Hét gerecht van Chengdu is hotpot, dus dat moesten we natuurlijk even uitproberen. Nu vind ik een klein beetje pittig wel lekker, maar oosters pittig is mij nét een beetje te. Dus toen we het aangeraden restaurant binnen kwamen en daar allemaal Chinezen heftig zwetend zagen eten, kregen we bijna last van knikkende knietjes 😉
Het eindoordeel: leuk om een keer gegaan te hebben, maar op dit moment nog een beetje pittig voor mij. Kan zomaar anders zijn over een tijdje, je weet ooit nooit niet. In ieder geval, ik zat er óók zo heftig zwetend bij. 

Gisteren zijn Minke en ik naar het Panda centrum geweest, wat net buiten Chengdu ligt. Hadden we mooi op bespaard, want in het hostel boden ze tours er naartoe aan, voor 150 Yuan. De entree was 90, het vervoer dus 60. Tegenwoordig vertrouw ik niemand meer, want wat een stelletje liegbeesten daar! De uiteindelijke schade bleek 65 Yuan, 55 voor de entree en 10 voor de metro, die perfect geregeld is. Ha! En voor die prijs hebben we 3 extra rondjes door het park gemaakt, omdat we iedere keer de foute kant op gewezen werden door de bewegwijzering. 
Het Panda centrum zelf was wel aardig, leuk om een keer gezien te hebben in ieder geval. In de praktijk was het meer een soort van dierentuin maar dan alleen met panda’s. Na een tijdje heb je ze wel gezien zeg maar. 

Vandaag hebben we nog een rondje door de stad gemaakt, zijn we naar het Wenshu monastary geweest. Wat boeddhistisch is, wat dan weer apart is. Aangezien ze alle ‘andere’ religies uit willen roeien om China. Of althans, in Tibet en Xinjiang dan toch. In Chengdu is blijkbaar alles geoorloofd. Of veel dan toch.

’s Middags zijn we nog naar een park gelopen aan de andere kant van de stad, hebben we daar op een bankje gezeten en vol bewondering naar alle Chinezen gekeken, en zijn we weer terug gelopen. Ik moet immers wel een beetje mijn beenspieren onderhouden… 😉

Morgenochtend gaan we georganiseerd doen en spullen inpakken en morgenmiddag vliegen we naar Hong Kong. Omdat dat even duur was als de trein pakken, alleen dan zo’n 10 uur korter duurt en een hele hoop minder rompslomp met zich meebrengt. Het enige wat ik had moeten doen deze paar dagen was m’n fiets poetsen en band plakken, maar dat heb ik uiteraard niet gedaan. Maar goed, volgende ronde nieuwe kansen! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *