Dag 263 – 10.648 km

6 november 2019

Nou nou, poe poe. We hebben het gehaald, Chengdu.
Kostte wat moeite maar dan heb je ook wat! En onze fietsen zaten zowaar in dezelfde trein en konden we even later ergens op gaan halen, wat totaal ernstig slecht aangegeven stond en waar we in ons beste Chinees naar moesten vragen. Buiten wat beschadigde bidonhouders lijken ze redelijk ongeschonden uit de strijd te zijn gekomen.

Chengdu is groen en er zijn bomen en zo. En da’s even een hele omschakeling. Verder lijkt het een stuk relaxter dan het westen, hoewel er nog steeds wel een soort van chaos is. Maar nog maar een fractie van de hoeveelheid politie. Sterker nog, nu ik erover nadenk heb ik nog geen politie gezien geloof ik!

Eenmaal de fietsen opgehaald, band opgepompt en geld gepind (zeer, zeer arm), zijn we naar het hostel gegaan waar Minke was. Die was namelijk de dag ervoor al aangekomen in Chengdu. Het was de bedoeling om in hetzelfde hostel te blijven, maar aangezien het internet matig was (het allerbelangrijkste natuurlijk), zijn we verkast naar iets wat daar dichtbij in de buurt was. Waar het internet soms nog steeds wat te wensen over laat, maar wel was in ieder geval wél goedkoper.

De rest van de dag zijn we naar de Walmart geweest (die hebben ze hier gewoon), hebben we gegeten (groenten noodles met één paksoitje en verder alleen maar noodles, matig enthousiast) en een beetje rond gehangen. Hoewel we ook nog een cursus Mahjong hebben gekregen, gegeven door een meisje die zelf ook niet zo goed de regels wist. Was een beetje verwarrend.

Vandaag gaan we nog een dag wat lanterfanten, morgen gaan we echt van start. Voor als het nog niet duidelijk was, mijn fiets krijgt even rust (net nu mijn benen zo sterk zijn dat de fiets vooruit gaat wanneer ik trap), en ik ga even met de backpack verder. Samen met Minke ga ik zo’n 6 weken China onveilig maken. Wat we precies gaan doen weet ik nog niet, Minke heeft een nauwgezette planning gemaakt en ik volg gewoon. Maar ik zal jullie uiteraard op de hoogte houden van al het geziene!

4 Reacties

 1. Mary
  november 14, 2019 / 10:01 am

  Heel veel plezier samen!

  • jonnevanbommel
   Auteur
   november 18, 2019 / 3:17 pm

   Dank je! Het enige verschil trouwens is denk ik dat de Chinezen tegenwoordig niet meer op of om kijken van hun telefoon en dat China aan het uitbreiden is. Maar verder…

 2. Caroline
  november 15, 2019 / 1:37 pm

  Ja, dat zijn weer totaal andere foto’s!
  Wat gezellig en fijn dat Minke er is, heel veel plezier samen.
  Geweldig dat je het hebt gehaald, een hele prestatie!!!!
  Maar………….waar is Nick nu? Komt de trouwe reisgenoot nog terug in beeld?

  • jonnevanbommel
   Auteur
   november 18, 2019 / 3:08 pm

   Nick is ook nog in China, maar is aan het fietsen met vrienden. Dus we zijn in Chengdu uit elkaar gegaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *