Dag 246 – 9767 km

20 oktober 2019

Als je op fietsvakantie gaat kun je overal paklijsten vinden. De belangrijkste 3 items zijn een fiets, een helm en een stok. Zodat je spiegels kan rammen als men weer eens rakelings voorbij komt waardoor je nog nét niet van je fiets af gereden wordt. En ik heb daar ervaring mee, geen lolletje. Een stok klinkt dus erg goed. Daarbij geeft schreeuwen en schelden gewoon niet zoveel voldoening, zeker niet als je dat in een andere taal moet doen dan je moedertaal. Bekt niet zo lekker. 
Als alternatief voor een stok kun je ook een zak steentjes meenemen. Kun je deuken gooien, 10 punten voor elke deuk, 50 punten als de ruit kapot gaat. Is iedere gram waard! En alle rest van de paklijst is bijzaak. Eigenlijk heb je gewoon niet zoveel nodig. En ja, dat zegt degene die zo’n 350 kilo meesleept 😉

We zijn het erover eens dat Kirgiziers de slechte chauffeurs ter wereld zijn. Hoewel het een close call met Iran is 😉 En nu we van de hoofdweg af zijn had ik gehoopt dat geen kip daar meer zou rijden, maar helaas. Nog steeds druk. Dus mocht je in Kirgizië willen gaan fietsen: zorg dat je iets eerder in het seizoen bent zodat de kleinere wegen nog begaanbaar zijn. En vermijd de grotere wegen, want echt relaxt fietsen is het niet. 

Maar goed, ondanks dat fietsen we stug door. Morgenochtend willen we in Bokonbayevo zijn. Hadden we eigenlijk vandaag willen halen, maar dat bleek net een tandje te ver weg. In ieder geval, ergens in de buurt van dat stadje schijn je een demonstratie te kunnen zien van het jagen met arends. Zoals ze dat in Kirgizië van oudsher doen. Lijkt me wel bijzonder om te zien, en als we toch in de buurt zijn…
Ze zeggen wel dat je het eigenlijk van tevoren moet boeken, maar wegens gebrek aan internet is dat net niet helemaal gelukt. Ik hoop dus maar dat ze graag geld willen verdienen! 

BeantwoordenDoorsturen

2 Reacties

  1. Mary
    oktober 29, 2019 / 1:08 pm

    Aan de andere kant fietsen zodat je ze aan ziet komen? Kun je iig zien wanneer je snel moet uitwijken. Je wilt niet weer naar huis moeten of nog erger hoor. Kijk je wel uit?

  2. oktober 30, 2019 / 11:40 pm

    Hier toont zich de ultieme fietser: iemand die openlijk uitkomt voor het verlangen om met stokken spiegels van auto’s af te slaan en auto’s met stenen deuken, krassen en kapotte ramen toe te brengen. De auto eist ook in NL een ongelofelijke hoeveelheid van de publieke ruimte op. Auto’s zijn ook nog eens vanuit het militarisme ontstaan en aan veel automobilistengedrag kun je dat nog altijd zien.. En het is precies is die militaristische trek die mij als pacifist toch altijd nog auto laat rijden en als zodanig besmette automobilist roep ik je toe: sla mijn auto alsjeblieft over!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *