Dag 223 – 8711 km

27 september 2019

Soms heb ik ze niet allemaal op een rijtje. Correctie: eigenlijk heb ik ze nooit allemaal op een rijtje, maar op sommige dagen nog minder dan op andere dagen. Zoals toen ik een nieuwe derailleur moest aanschaffen in Dushanbe, omdat Shimano en Sram een andere index hebben. Dus ben ik daar maarliefst twee volle dagen mee bezig geweest en heb ik me uiteindelijk een Shimano SLX aan laten smeren. Die inderdaad wel net iets beter werkte dan de Sram die erop zat. 
Blijkbaar heb ik weer eens iemand op z’n mooie blauwe ogen geloofd (die waarschijnlijk bruin waren ook nog), want vandaag kwam ik erachter dat mijn nieuwe derailleur geen 10 speed is zoals de bedoeling was, maar een 9 speed. Wat op zich wel verklaard waarom ie nog steeds niet écht lekker schakelde. En inderdaad, daar kwam ik vandaag pas achter ja. 
Toen ik zag dat heel het grootste tandwiel achter gewoon niet gebruikt wordt. Vandaar dat ik zo langzaam omhoog ga 😉
Nu moet ik dus nog even kijken of ik alles iets op kan schuiven zodat ik dat grote tandwiel in ieder geval wel kan gebruiken. Lijkt me handig in de Pamir! 

Verder gaat het allemaal wel lekker. We fietsen best een stukje iedere dag, komen al wat hoger. En ik weet niet waarom iedereen klaagt over het eten, want ik heb nog nooit zó gezond gegeten! Elke dag verse groenten, de lekkerste maaltijden maken wij op de eenpits brander hoor. Nu hij het weer doet. 
Hele ladingen groenten (wel niet zo goedkoop) en ook nog gevarieerd ook. Zou ik vaker moeten doen 😉

2 Reacties

 1. Paul van Mullekom
  oktober 10, 2019 / 5:19 pm

  Ha Jonne,

  Ik was al verbaasd toen je zei dat je zelf je fiets ging samenstellen, zou ik nooit kunnen:-) maar ja, in het land zonder fietsenspecialist moet je zelf aan de bak en je analyse getuigt van een niet te onderschatten technisch inzicht haha, zou ik niet opkomen. In ieder geval leuk om te lezen en weer mooie foto’s, lijkt me geweldig om dagen met zo’n uitzichten te fietsen, wat is dat een rijkdom dat je dat mag meemaken

  Fiets ze en groetjes, Paul

 2. Pieter Jan
  oktober 10, 2019 / 8:38 pm

  Hi Jonne,
  Wat een mooie foto’s weer. Hoe hoog ligt die vallei?
  Gaat het bij een derailleur om het bereik en niet om het aantal tandwielen?
  Binnen het bereik zou die wel goed moeten schakelen….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *