Dag 20 – 1530 km

8 maart 2019

Ik vind selfiesticks echt de belachelijkste dingen die er ooit zijn gemaakt. Hoezo ziet het er dom uit als je de hele dag staat te poseren voor je telefoon op een stokje?! Dan val ik, met mijn hippe afrits-kaki-broek nog best mee! Nog zoiets stoms: als de vriend foto’s maakt van de vriendin, vanuit alle mogelijke hoeken. Daarbij, je komt toch ergens om iets van de omgeving te zien? Niet om zelf instagramwaardig op de foto te komen? Mijn gedachte hoor…

Anyway. Vandaag heeft mijn fiets vrij gehad. En heb ik een dagje rond geslenterd in Venetië. Omdat ik niet zoveel (lees: geen) onderzoek had gedaan naar alles wat ik wilde zien, heb ik wat rond gelopen, wat foto’s gemaakt (want veel makkelijker te voet dan op de fiets), heb ik nog wat rond gelopen. En nog wat foto’s gemaakt. En heb ik een hele tijd in de zon op een bankje bij het San Marco plein gezeten. Beetje half geslapen, omdat ik eigenlijk nog steeds heel moe was blijkbaar. Daarna heb ik nog wat rond gelopen, nog veel meer foto’s gemaakt. Ik heb geprobeerd een timelapse te maken met de nieuwe apparatuur die ik voor de reis heb aangeschaft. Zodra ik weet hoe ik al die foto’s tot een filmpje kan fabriceren zal ik hem posten. Mogelijk duurt dit wat langer, gezien het gebrek aan tijd en voornamelijk het gebrek aan technische kennis. Maar goed werk heeft tijd nodig, zeggen ze ook wel eens.

De afgelopen fietsdagen ben ik meer fietsers tegen gekomen dan op de hele route daarvoor. Ze zijn in het buiten-tirol gedeelte van Italie duidelijk meer ingericht op fietsers. Overal zijn fietspaden aangelegd en je kunt verschillende routes volgen. De intentie is er zeker! 
Om te voorkomen dat er auto’s op deze mooie fietspaden gaan rijden zijn er hekjes geplaatst. Het idee is goed, alleen staan die hekjes zo dat ik er met fiets ook bijna niet doorheen kom. Daardoor zijn er verschillende mensen (waaronder ik dus ook af en toe) die alsnog op de weg rijden. Omdat het zo vervelend is als je nét weer een beetje op gang bent nadat je met moeite weer op je fiets gekomen bent, en je vervolgens wéér moet stoppen om je fiets tussen 2 poortjes door proberen te frotten. Soms gewoon erg vermoeiend. Maar wellicht zal dit in de Balkan anders zijn. Daar heb je vast de keuze tussen de weg, en geen weg. Maakt het eigenlijk veel simpeler. 

Ps. Bedankt voor alle leuke berichten! Waardeer ik heel erg, ondanks dat ik overduidelijk iets minder goed ben in reageren 😉

12 Reacties

 1. Pieter Jan
  maart 11, 2019 / 4:27 pm

  Weer mooie foto’s Jonne!!
  Nu op naar het oosten.
  Succes!

 2. Minke
  maart 11, 2019 / 5:09 pm

  Hele mooie foto’s Jon!! En die mannen, dat zijn #instahubbies, een heel handig reisaccesoire

 3. Jeroen Vrijdag
  maart 11, 2019 / 5:28 pm

  Hoi Jonne,

  Helemaal mee eens, wat betreft de selfies! Selfiestick maakt selfiesick … Goed dat je zelf volop je ogen de kost geeft in Venetië. Op zulke plekken kom je niet vaak in je leven!

  Een paar dagen geleden schreef ik dat ik wel een beetje jaloers op je ben, dat je in Venetië kunt rondkijken. Na het zien van al die prachtige foto’s is dat veranderd in sti(n)kjaloers!

  Groetjes,
  Ome Jeroen

 4. Gisela Jansen
  maart 11, 2019 / 6:28 pm

  Heerlijk, eindelijk niet meer zo koud dus? Prachtige foto’s Jonne! En rust maar ns een dagje uit, tempo ligt wat hoog geloof ik

 5. Henri van Andel
  maart 11, 2019 / 6:32 pm

  Je bent in de goede tijd daar; in de zomer is het buik-aan-buik met toeristen. Er wonen in de zomer drie Italianen in Venetie!

  Blijf je volgen!

  Ome Henri (hoi Jeroen!)

 6. caroline klaassen
  maart 12, 2019 / 4:37 pm

  Prachtige foto’s !
  Wie weet kun je er straks een mooi boek van maken,
  Caroline

 7. Paul van Mullekom
  maart 12, 2019 / 7:41 pm

  Ha Jonne,

  Groot gelijk, ff een rustdag, kunnen je benen herstellen en dat is geen overbodige luxe. En, een stuk lopen na een lang stuk fietsen is goed voor je benen. Die fietspaden tussen de Alpen en zeg maar Venetie zijn aangelegd met Europees geld want als de Italianen dat hadden moeten betalen, vergeet het maar. Overigens richt8ng Rome zijn ze er niet meer en werd jet autoverkeer steeds agressiever. Hoop voor je dat de Balkan beter is, het verkeer dan, want of ze daar fietspaden hebben, ik betwijfel het.

  Groetjes en Fiets ze!

  Paul

 8. Mary
  maart 12, 2019 / 9:03 pm

  Mooie foto’s Jonne! Camera doet het goed.
  Groot gelijk dat je een dagje rust neemt en geniet van waar je bent. Het gaat niet alleen om het fietsen en een doel bereiken. Neem op tijd rust. Half in slaap vallen geeft wat aan

 9. Veerle
  maart 13, 2019 / 10:57 am

  Wauw Jon, die fotocursus heeft toch wel zijn vruchten afgeworpen! En.. moest je entree betalen om Venetië in te komen? Je tante Ilva had daar namelijk wat horror verhalen over ;-). Phlox heeft al iets weg van haar tante hoor, die is op het moment ook erg fan van ontdekkingsreizen. Alleen dan kruipend.. Fietsen doen we nog maar even niet! Liefs Veerle, Phlox en Dave.

  • jonnevanbommel
   Auteur
   maart 13, 2019 / 5:09 pm

   Nee hoor, geen entree moeten betalen. Wel het buskaartje om er te komen 😉

 10. maart 13, 2019 / 12:05 pm

  Kan me voorstellen dat je blij bent met de fietspaden!
  Mooie foto’s 🙂

 11. Tess
  maart 14, 2019 / 8:09 pm

  Mooie foto’s van Venetië! Alhoewel ik de foto van de Chinezen met de selfiestick toch wel het allerbeste vind!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *