Dag 19 – 1530 km

7 maart 2019

Het zonnige zuiden is niet meer. Niet meer zonnig althans. Vandaag ben ik achtervolgd door een wolkbreuk, en toen het eindelijk een beetje op klaarde werd de regen beperkt door af en toe een buitje. Je kunt wel zeggen dat ik goed nat ben geworden in ieder geval!
Net nu ik had besloten vandaag eens echt kilometers te gaan maken. Omdat in de buurt van Venetië verblijven een stuk goedkoper is. En omdat ik toch al niet zo goedkoop doe, vond ik dat ik vandaag maar een stukje verder moest fietsen. Zo gezegd, zo gedaan.

Fietsen is eigenlijk net zoals hardlopen. Bij hardlopen moet je gewoon de ene voet voor de andere zetten, bij fietsen moet je gewoon met je benen blijven draaien. En de laatste 60 kilometer waren best iets zwaarder vandaag, maar dat waren de laatste 16 kilometer van de halve marathon ook. En die heb ik ook weten uit te lopen. Dus ben ik inmiddels in de buurt van Venetië en heb ik vandaag 142.5 km gefietst.

Ik ga nu dus afscheid nemen van de route van Reitsma. Hierna moet ik nog even kijken hoe ik in Ljubljana, Slovenië kom, en daar pik ik weer een andere route op. Mocht je nu denken, die route lijkt me ook wel leuk, maar dat fietsen iets minder? Dan kun je dus ook gewoon de trein pakken, want die heb ik zo ongeveer de hele route gevolgd. Het spoor dan.
Als je dan in het Rheinhotel verblijft, check dan wel even in welke van de 496 😉

Ps. Gisteravond heb ik pizza gegeten. Niet door vertellen hoor.
Meer omdat er niks anders beschikbaar was en ik erg hongerig was. Maar ik vond ook dat ik eens moest proberen of de pizza in Italië nu daadwerkelijk beter is dan de pizza die wij thuis als Italiaans beschouwen. Conclusie: de pizza in Italië is daadwerkelijk beter. Ik zeg niet dat het het beste is wat ik ooit gegeten heb, maar het was te verdragen…

8 Reacties

 1. Rarda
  maart 8, 2019 / 4:14 pm

  Flink gefietst Jonne !
  Super mooie foto! Ik kan hem nu op mijn nieuwe tablet in de breedte bekijken,
  dan is hij nog mooier!

 2. Ellen
  maart 8, 2019 / 5:15 pm

  Bewondering voor je doorzettingsvermogen en conditie! Zijn er nog meer fietsers op je route?

  • jonnevanbommel
   Auteur
   maart 8, 2019 / 8:46 pm

   Lange-afstandsfietsers zoals ik ben ik nog niet echt tegen gekomen. Laatste paar dagen wel veel fietsers op wielrenfiets of (meestal) elektrisch aangedreven mountainbikes. Ben denk ik ook nog echt vrij vroeg in het seizoen het eerste traject in gegaan, dus denk dat ik na verloop van tijd wel meer fietsers tegen zal komen.

 3. Paul van Mullekom
  maart 8, 2019 / 6:23 pm

  Ha Jonne,

  Wat een afstand! 142,5 km. Mijn langste afstand naar Santiago op één adag was 136 en toen had ik het helemaal gehad. Leuk dat je nu richting de Balkan afslaat, want die Reitsma route heb ik ook gevolgd, maar dan naar Rome. Ben benieuwd hoe de komende week zal zijn, hou je taai en ik fiets in gedachten met je mee.

  Groet,

  Paul

  • jonnevanbommel
   Auteur
   maart 8, 2019 / 8:21 pm

   Hoi Paul,

   Wat leuk dat je volgt! Ik ben ook benieuwd naar de Balkan.
   De randonneur doet het tot noch toe prima!

   Groetjes, Jonne

 4. Jeroen Vrijdag
  maart 8, 2019 / 10:26 pm

  Hoi Jonne,

  Geniet met volle teugen van Venetië! Zelf ben ik er nog nooit geweest. Dichter in de buurt dan Verona ben ik niet gekomen. Ik ben nu wel een beetje jaloers op je!
  Als je straks richting Ljubljana fietst, dan kom je na het passeren van de Italiaans/Sloveense grens ‘bijna’ langs Lipica, de bakermat van de Lippizaners. Nog een ideetje om bij de beroemde stoeterij langs te gaan?

  Groetjes,
  Ome Jeroen

  • jonnevanbommel
   Auteur
   maart 9, 2019 / 6:02 pm

   Dat is een goede tip! Ga ik misschien wel eens proberen! Dank je!

 5. Gisela Jansen
  maart 9, 2019 / 3:10 pm

  He Jonne, de pizza is lekker in italie maar ben je al voor een heerlijke pasta gegaan??? Daar fiets je wel 200 km op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *