Dag 12 – 965 km

28 februari 2019

Garmisch Partenkirchen. Daar zijn we dan. Wat overigens niet zonder slag of stoot ging, want de fietspaden zijn nog ingericht als langlauf route. Dus moest ik een stukje over een wat drukkere weg en moest ik wat hike-a-bike taferelen uithalen. Allemaal niet onoverkomelijk.

Conclusie is dat ik er moe van ben. De wind woei zó hard vandaag dat wanneer ik hem van voor had ik nog flink moest trappen om de berg af te komen. Anders zou ik gewoon weer in z’n achteruit de berg op zijn geblazen. Grootste gedeelte van de tijd kwam ie echter van schuin voor, wat er voor zorgde dat ik soms met fiets en al bijna aan de linkerkant in de berm belandde. Die ene keer dat ik hem in de rug had én de berg af ging heb ik m’n snelheids record verbroken. Die staat nu op ongeveer 55 km/h.
Morgen ga ik het iets rustiger aandoen, omdat ik denk dat ik veel moet gaan lopen met de fietst, ik waarschijnlijk ook wat omhoog moet, en de slaapplaatsen dun bezaaid zijn. In ieder geval degene die ik kan betalen. Krijg je in een wintersport gebied, in het weekend. Zijn er blijkbaar meer gegadigden…

Het in de sneeuw kamperen op een bergwand laat ik nog maar even voor wat het is geloof ik 😉

6 Reacties

 1. Jeroen Vrijdag
  maart 2, 2019 / 8:26 pm

  Hoi Jonne,

  Hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag! Toch aardig dat je je verjaardag een keer kunt vieren in Garmisch-Partenkirchen, bekend van het skispringen op Nieuwjaarsdag en de Olympische Winterspelen in 1936.

  Ook gefeliciteerd van Buuske!

  Groetjes,
  Ome Jeroen

  • Jonne
   maart 2, 2019 / 9:00 pm

   Dank je! In dit geval ben ik stiekem al in Fliess, Oostenrijk. De blogs lopen iets achter omdat ik niet altijd in de gelegenheid ben om dingen te posten

 2. Erik minnen
  maart 2, 2019 / 8:42 pm

  Hoi Jonne,
  Hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag.
  Ik hoop dat je een leuk feestje hebt daar.
  Zorg je wel dat de gasten op tijd de deur uit zet!
  Morgenvroeg moet er namelijk weer gewoon gefietst worden!
  Want ‘t is nog best een eindje, toch?

  Groetjes Yvonne en Erik

  • jonnevanbommel
   Auteur
   maart 2, 2019 / 9:02 pm

   Dank je! Klein stukje nog maar 😉

 3. Ilva
  maart 3, 2019 / 4:08 pm

  Ha Jonne, van harte nog! Veel plezier op je tocht. Ilva

 4. Caroline Klaassen
  maart 3, 2019 / 6:35 pm

  Hoi Jonne,

  Ik vind het echt superknap dat je die bergen over gekomen bent, dat moet afzien zijn geweest en dan ook nog op je verjaardag lees ik.
  Nog een paar bergen en dan schijnt de zon en kun je overal lekkere pasta eten!
  Enuhh, “Chiesa” da’s alvast kerk op z’n Italiaans:)
  Veel plezier, Caroline & Peter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *