Dag 11 – 881 km

27 februari 2019

Ik heb de Alpen gezien! Denk ik dan, want ik ben eigenlijk nog nooit echt in de Alpen geweest. Je kunt me dus niet bepaald een ervaringsdeskundige noemen, maar het waren bergen, ze zien er hoog uit en het lijkt alsof er sneeuw ligt. Alpen dus. Denk dat ik ze zelfs morgen al wel ga bereiken!

Want vandaag vond ik dat ik wat kilometers moest gaan maken, omdat het nu nog relatief vlak is, en nog mooi weer. Wat mogelijk een beetje minder gaat worden. Dus heb ik een ruime 100 kilometer afgelegd, en ben ik nu in het bruisende Utting am Ammersee. Waar de camping ook dicht was en geen hotel binnen een straal van 10 kilometer te vinden is. Omdat de mevrouw van de camping het zo sneu voor me vond heeft ze me uiteindelijk de sleutel van de wc gegeven en mag ik vanavond in een tipi slapen. Waarin ik m’n tent alsnog heb opgezet, want die was nog nat van vannacht dus moest toch even luchten, en anders loop ik kans om in aanraking te komen met beestjes/spinnen. En outdoorsy als ik tegenwoordig ben, op ongedierte heb ik het nog steeds niet. Alleen het douchen moet ik vandaag overslaan, maar ik heb nog ruime marge. Heb namelijk wel eens erger gestonken.

Vandaag heb ik ook een grote ontdekking gedaan. Kirche betekent namelijk kerk. Voor de hand liggend zou je denken – blijkbaar toch niet. Ik heb daar dus bijna 29 jaar over na moeten denken.
Nu ik dit weet klinkt het eigenlijk best logisch. Alles is vernoemd naar iets met kirche erin, en op iedere hoek van de straat – en daartussen – hangt een Jezus aan het kruis genageld.
Ik zou eigenlijk deze winter in Kirchberg gaan werken. Misschien maar beter ook dat dat hem niet is geworden…

☑️ Ongeschikt
Had Defensie toch nog ergens gelijk…

9 Reacties

 1. Heidi
  maart 1, 2019 / 5:55 am

  Heerlijk om jouw dagverslagen te lezen.
  En je steekt er nog een boel van op… Ammersee, See is een meer maar daar was je wellicht ook al achter… En das Meer is de zee..enjoy your journey! En veel geluk!
  Groetjes Heidi

 2. Joost van Orten
  maart 1, 2019 / 7:47 am

  Hoi Jonne, schiet al aardig op zo. Hoop dat je een beetje redelijk weer hebt als je de alpen over gaat. Bon courage de komende dagen.. Gr Joost

 3. Imke
  maart 1, 2019 / 9:20 am

  Je bent zeker geschikt Jonne!

 4. maart 1, 2019 / 2:09 pm

  Genieten die verslagen van jou!
  Keep up the posting, voelt net alsof we erbij zijn 😉

 5. Maarten van der Linden
  maart 1, 2019 / 6:42 pm

  Hoi Jonne, leuke foto’s post je ook. Kijk je toch weer anders tegen fietsers aan.

  Groet, Maarten

 6. Gisela
  maart 1, 2019 / 6:59 pm

  Je bent wel een echt schrijftalent Jonne! Erg leuk om je stukjes te lezen!

 7. Karen
  maart 1, 2019 / 10:31 pm

  Lekker bezig Jonne!

 8. Jeroen Vrijdag
  maart 2, 2019 / 12:21 pm

  Hoi Jonne,

  Mooie plaatsen kom je, zoals pas geleden in Dillingen an der Donau. Klinkt geil! Was misschien al een voorproefje op de muurschildering die je fotografeerde in Utting am Ammersee … ‘An der schönen, blauen Donau’ van Johann Strauß Jr . staat waarschijnlijk niet op je afspeellijstje, maar je hebt er toch maar mooi langs gefietst!

  Ga zo door, m’n dappere nichtje!

  Groetjes,
  Ome Jeroen

 9. Jacques Sars
  maart 4, 2019 / 10:09 am

  Hi Jonne, Ik loop wat achter met je verslagen ivm de carnaval hier maar nu ik weer ff aanspreekbaar ben zit ik met plezier terug te lezen. Inmiddels ben je al n end de alpen in . Respect! Geniet ervan en keep on writing! Erg leuk om te lezen. Groetjes Jacques

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *