Dag 111 – 7028 km

7 juni 2019

Mijn fiets heeft weer een hele gedaante verandering ondergaan. In plaats van een kek turkooise stuur heb ik nu een glitterig blauw stuur. Omdat dat turkoois het net niet deed. 
Waarschijnlijk omdat dat goedkoop stuurlint was, zat niet zoveel veerkracht in. En had ik al regelmatig last van een gevoelloze ringvinger in m’n rechterhand (die heeft ooit een ongeluk gehad, moet wel daar vandaan komen), met dit stuurlint kreeg ik een hele gevoelloze hand in plaats van één vinger. En dat bleek niet zo handig, want daardoor kon ik nog maar met moeite schakelen. 
Dus, nieuw stuurlint. Die van het extra zachte soort, extra duur ook. Om de andere heen gedraaid zodat het nu hopelijk extra, extra zacht is. Voor mijn poezelige handjes. 

Baku is leuk! Leuke oude straatjes gecombineerd met super moderne gebouwen. Gisteren heb ik met Mark en Ellen gegeten, hebben we nog wat rond gewandeld ’s avonds, heb ik een poging tot nachtfotografie gedaan (want de stad wordt super mooi verlicht ’s avonds) en sliep ik in een hotelkamer die bijna even groot was als mijn huis thuis. Vanmorgen had ik wel bijna de badkamer onder water gezet, want de douche was mega fijn, super veel waterkracht, lekker warm. Al dat water liep alleen nét iets minder goed weg, beetje jammer. 

Morgen blijf ik nog een dag in Baku, om mijn benen nog wat rust te geven en ik moet nog een hippe outfit voor in Iran kopen. Lees: een of ander vormeloos gewaad met lange mouwen en lange pijpen. Omdat het in Iran slechts 180 graden is en ik daarom nog meer kleren aan wil. En daarna op naar Iran!

2 Reacties

  1. Pieter Jan
    juni 18, 2019 / 12:16 pm

    Mooie stad en mooie foto’s. Gezellig geweest met Ellen en Mark lees ik. Ben wel erg benieuwd naar je Iran-proof gewaden, en hoe je daarmee gaat fietsen

  2. Joost van Orten
    juni 19, 2019 / 9:21 am

    Ben heel benieuwd hoe het je in Iran zal vergaan. Wat een avontuur tot dusver! Kijk uit naar je verdere verslagen. Gr Joost

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *