Dag 100 – 6215 km

27 mei 2019

Op deze heugelijke dag, de 100e van mijn fietsreis, zijn we Armenië binnen gereden. En dat maakt dat ik tot nu toe door 15 landen ben gefietst. Morgen gaan we Armenië waarschijnlijk al weer uit, maar dat mag de plek niet drukken. We reden vandaag namelijk over een adembenemend mooie weg, door vlaktes met helemaal niks, tussen de bergen. Dat maakt dat we nu ergens op een berg kamperen (geen hotel in de weide omtrek) op 2300 meter hoogte. En dat is koud kan ik je vertellen! Nu ben ik toch wel weer blij dat mijn slaapzak rijkelijk aan de warme kant is voor dat warme weer van afgelopen tijd. 

In 100 dagen heb ik m’n kook set 5 keer gebruikt (omdat we afgelopen 3 dagen gekampeerd en gekookt hebben). Ik heb 2 lekke banden gehad en één keer een slappe band omdat het ventiel lucht liet ontsnappen. Ik heb al 2 onbreekbare tentstokken gebroken en heb ook nog steeds een gat in m’n slaapmat. Mijn fiets is al ontelbaar keer kapot gegaan en heeft momenteel nog last van een haperende voorderailleur (vanwege een grote hoeveelheid modder), een spatbord die nogal scheef is waardoor het om de haverklap aanloopt en een uit het lood geslagen voor rek, mét een paar bochten erin op plaatsen waar dat eigenlijk niet hoort. Daarnaast is het foam om het stuur kapot en doet het licht het niet meer, maar ben ik wel pas bezig met de 2e ketting en loopt dat nog als een zonnetje. 

Mijn laptop heeft een bocht in de hoek zitten waardoor hij nu wat aanloopt met open- en dichtklappen en mijn pannetje heeft ook een deuk opgelopen. Mijn camera heeft wat beschadigingen aan het schermpje en ik ben een schroef van het schoenplaatje onder m’n schoen verloren waardoor het tijdelijk onbruikbaar is. 

Conclusie: het had allemaal veel erger kunnen zijn. Op naar de volgende 100 dagen! 

6 Reacties

 1. Caroline
  juni 4, 2019 / 3:33 pm

  Geweldig landschap, prachtig om te zien.
  Indrukwekkend allemaal, ook jou prestatie!

 2. Jacques Sars
  juni 4, 2019 / 4:43 pm

  Goeie conclusie! Proficiat met de 100 dagen, de 6000 + km’s en de 15 landen. Indrukwekkend!

  Bon Voyage!

  Gr Jacques

 3. Jeroen Vrijdag
  juni 4, 2019 / 4:44 pm

  Hoi Jonne,

  Voornaamste is dat jij behoorlijk onbeschadigd bent gebleven.

  Prachtige landschappen, prachtige luchten!

  Groetjes,
  Ome Jeroen

 4. Pieter Jan
  juni 6, 2019 / 7:04 am

  Armenië ingaan was geen slechte keuze te zien aan je foto’s!!
  Veel plezier, indanks de ontberingen

 5. juni 7, 2019 / 5:48 am

  Nu al een mooi avontuur!
  Succes met de deuken en kronkels, op naar de volgende 100!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *