Dag 389 – 15.145 km

11 maart 2020

De laatste dagen heb ik zó gezond gegeten, maar vandaag kon ik me even niet inhouden. De supermarkt is hier namelijk geweldig, want ze hebben kaas, brood en alle andere westerse dingen die ik al zo lang niet meer gezien heb. Dus heb ik de lekkerst uitziende versgebakken koekjes gekocht en had ik bedacht dat ik ging picknicken in Kings park. Da’s namelijk hét park van Perth, en je hebt een mooi uitzicht over de stad. Ik heb welgeteld één klein hapje genomen, en toen werd de koek door een vogel in vlucht uit m’n handen gegrist. Diep triest! 

Afgelopen paar dagen heb ik bij Noukje en Alex gelogeerd, die me zelfs bij het vliegveld op hebben gehaald. Wat mega handig was, want heel veel spullen, niet zo makkelijk om een auto te vinden waar alles in past. Alex heeft een pick-up truck, dus dat was appeltje eitje. 

Eergisteren heb ik m’n fiets weer in elkaar gezet, waar ik belachelijk lang over gedaan heb. Ik had namelijk in Singapore een nieuwe ketting erop gelegd, met een nieuwe quick link (waarmee je de ketting kunt open maken). En omdat ik ook het achterwiel eruit had gehaald (omdat het anders niet in de doos paste) en het nagenoeg onmogelijk is om de ketting er meteen op te leggen wanneer je het wiel terug zet, zet ik normaal gesproken eerst het wiel terug en leg ik daarna de ketting er goed op. Waarvoor die ketting los moest dus. Was niet zo appeltje eitje. Hij zat mega strak, heb er minstens twee uur mee staan pielen en toen ik eindelijk zo ver was dat ik naar de stad kon fietsen was de eerste halte de fietsenwinkel, waar ik het juiste tangetje voor die ketting heb gekocht. Ik heb verder nog een klein tourtje door de stad gedaan, wat spullen gekocht en toen weer naar ‘huis’ gefietst. 

Gisteren ben ik met Noukje in Fremantle wezen lunchen en zijn we even naar het strand geweest. En vandaag heb ik nog een tour door de stad gemaakt, en ben ik uiteraard naar Kings park geweest. 

Ik was eigenlijk van plan om maar twee dagen in Perth te blijven, maar ik heb al tijden problemen met de rits van mijn tent, heb al verschillende mensen gesproken en iedere keer kwam er een halfslachtige oplossing die alsnog niks uithaalde. Zo hadden ze uiteindelijk wel een nieuwe binnentent vanuit Amerika naar Singapore opgestuurd, maar waren ze daar zo laat mee dat het er nog niet was toen ik weer weg ging uit Singapore. Nu heeft de distributeur uit Australië dus een nieuwe binnentent vanaf de oostkust opgestuurd met de Express post, en zou deze er binnen één à twee dagen zijn. Dat was eergisteren, dus ik ben een dagje langer gebleven om op de tent te wachten. Die er overigens vanmorgen nog niet was, dus ik hoop vanmiddag meer geluk te hebben! Perth is namelijk best heel leuk en bij Noukje is het ook gezellig, maar ik heb niet zó veel tijd in Australië en wil dus eigenlijk niet veel langer hoeven te wachten. Plus, dat kost me teveel geld, want ik heb al allerlei dingen gekocht die leuk en handig zijn, maar niet helemaal strikt noodzakelijk. (Hoewel ik dat Merino wollen shirt voor omgerekend 35 euro wel een extreem goede aanbieding vond, en dat lelijke, oude T-shirt waarin ik fietste, vol vlekken, op zich ook wel vervangen mocht worden). De prijzen vallen me tot nu toe alles mee, in tegenstelling tot de eerste keer in Australië, in 2011. Maar de Australische dollar staat nu zeker een derde lager en dat scheelt aanzienlijk! 

Hopelijk komt de binnentent vandaag dus binnen en kan ik morgen van start. Ik heb wel weer zin om weer op weg te gaan, maar het zal wel even zwaar worden gok ik. De route is sowieso al niet echt bedoelt voor zwaar bepakte fietsen, en volgens mij is het eerste stuk nog het zwaarste ook. Maar goed, zo lang ik maar blijf peddelen zal ik waarschijnlijk vanzelf wel een keer bij het eindpunt komen 😉

BeantwoordenDoorsturen

1 Reactie

  1. Jacques Sars
    maart 20, 2020 / 6:46 pm

    Wauw, Australia al weer. Cool!! Je houd er de vaart goed in!! Doe Noukje de groeten van me (als ze nog weet wie ik ben ;-)). Wat leuk dat je bij haar logeert 🙂

    Groetjes en succes maar weer op dit grote continent!

    Jacques Sars

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *