Dag 39 – 2704 km

27 maart 2019

Geluksmoment van de week. Toen ik me eigenlijk had voorgenomen om vanavond te gaan kamperen, waar ik nét iets minder zin in had omdat het weerbericht aangaf dat het -2 gaat worden ’s nachts,  maar ik er achter kwam dat ik heel dicht bij de grens ben. En nog wat Bosnische Mark heb. En omdat het uiteraard zonde is om deze niet te gebruiken heb ik een slaapplek gevonden die ik net kan betalen. Heb zelfs nog welgeteld 8,15 Mark over om nog van te kunnen eten. In Montenegro hebben ze gewoon (illegale) euro’s. Veel makkelijker 😉

Mijn spatbord is gemaakt, was gewoon een kwestie van even een schroefje in doen. Banden zijn ook weer opgepompt, nadat ik er gisteren grote ruzie mee heb gehad. Ik wilde gisteren namelijk alleen even de ketting smeren en de banden oppompen, maar op de een of andere manier pompt het prima tot ongeveer 3 bar en daarna loopt alle lucht er langs af. Ik dacht dus dat mogelijk het ventiel niet meer goed was, de aanhechting dan. Komt erop neer dat ik uiteindelijk een nieuwe binnenband op het wiel heb gelegd, en omdat ik toch bezig was ook maar nieuwe remblokjes. Maar die band had dus nog steeds hetzelfde probleem. Ik geloof dat mijn banden-pomp-skills nog work in progress zijn.

Morgen ga ik de grens over bij Montenegro. Ik ben benieuwd hoe dat gaat zijn en hoop dat de hoge bergen nog even op zich laten wachten. Ook ben ik ready voor dat zonnige zuiden. Vandaag was gewoon koud.
Maar wel droog, dus eigenlijk mogen we gewoon niet klagen. Teller aantal (fiets)dagen regen staat op 3.

3 Reacties

 1. Henri van Andel
  maart 31, 2019 / 5:05 pm

  Montenegro is zeer bergachtig! Meer dan Bosnie.

 2. jac rooijmans
  maart 31, 2019 / 6:23 pm

  Hoi Jonne,
  Het blijft een prachtige aaneenrijging van belevenissen.
  Wat een prachtig avontuur.
  Jac

 3. Veerle
  april 1, 2019 / 7:07 am

  Je gaat goed Jon! We gaam voor je duimen dat je regenteller op 3 blijft staan!
  Heel veel succes!! Liefs, Veerle, Dave & Phlox

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *