Dag 217 – 8547 km

21 september 2019

De crisis bleek toch nog niet afgewend. Want gisteren had ik weer flinke koorts en heb ik de hele dag in bed gespendeerd. Maar met resultaat, zo lijkt het. Want vanmorgen stond ik redelijk fit op en ik kan vandaag ook weer eten. Valt allemaal niet tegen
Maar omdat ik natuurlijk wel helemaal fit aan het vervolg van de Pamir wil beginnen denk ik dat ik nog zo’n 2 dagen in Khorog blijf. Ook omdat ik nog zoveel moet doen! Lees: m’n fiets wassen en wat inkopen doen.

Vanavond komt Nick, hij heeft een lift genomen vanuit Samarkand/Dushanbe. Zodat we van start kunnen zodra ik weer helemaal fit ben. En hij heeft spullen voor m’n brander bij zich, fingers crossed dat het weer goed gaat werken!
We gaan dus samen de Pamir fietsen en waarschijnlijk ook nog Kirgizië en een stukje Kazachstan. En dan China in, waar hij met vrienden gaat fietsen en ik mogelijk met Minke ga backpacken.

De plannen zijn gewijzigd inderdaad. Helaas gaat de Karakoram Highway in Pakistan niet meer lukken, te laat in het seizoen. Althans, volgens een Pakistaan die ik heb gesproken die bij de ambassade werkt. Voor de volgende keer!

Hoe de rest van de route gaat lopen weet ik nog niet. De keuze is reuze en alles staat nog open. Eerst maar eens die Pamir overwinnen!

4 Reacties

 1. Nicolette
  september 29, 2019 / 4:16 pm

  Nou Jon, eerst maar eens uitzieken, voordat je de Pamir gaat bedwingen….. Wel heel fijn om samen te fietsen, lijkt me. Kun je elkaar een beetje moed inpraten bij de steile, opgaande stukken!
  Veel succes, we zitten steeds met een grijns op ons gezicht, jouw stukjes te lezen, hardstikke leuk om op de hoogte te blijven!
  Ook namens Ad veel succes weer, groetjes

 2. Rianne Maas
  september 30, 2019 / 7:42 am

  Goed om t horen Jonne dat de dag in bed resultaat gehad lijkt te hebben.
  Twee dagen extra voor de broodnodige energie lijken een goede keuze!
  Ook fijn dat je samen met Nick de Pamir gaat overwinnen!
  Ik hoop echt dat het snel beter met je gaat.

  Groeten, Rianne

 3. Rianne Maas
  september 30, 2019 / 7:47 am

  Goed om te horen Jonne dat de dag in bed resultaat gehad lijkt te hebben.
  Twee dagen extra voor de broodnodige energie lijken een goede keuze!
  Ook fijn dat je samen met Nick de Pamir gaat overwinnen!
  Ik hoop echt dat het snel beter met je gaat.

  Groeten, Rianne

 4. Yvonne Minnen
  oktober 1, 2019 / 5:08 pm

  Hoi Jonne

  Ik sluit me helemaal aan bij de reactie van Nicolette. Je blog blijft boeien en je foto’s zijn fantastisch .Ik word alleen een beetje hebberig van al die mooie sjaaltjes op de markt.
  Geniet ze weer verder dan blijven wij dat ook doen !

  groetjes Yvonne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *