Dag 207 – 8242 km

11 september 2019

Er staat een review op iOverlander over een campingspot ergens dat uitgebreid beschrijft dat zo mooi is, maar: poop, everywhere! Goede beschrijving van de huidige kampeerplaats! Mooi uitzicht over de vallei, vlakbij de rivier, en overal schijt. Lekker landelijk geurtje! 

Vandaag was leuk! Extreem laat weg vanmorgen, maar toch nog wel een aantal kilometers gemaakt. Bijna iedereen van het hostel weer tegengekomen, die allemaal later vertrokken waren maar dus wel redelijk wat kilometers per dag hebben gefietst. Mijn lijf begint er steeds meer in te komen, ik ben nog steeds extreem traag omhoog, maar ik kom er in ieder geval. En die slechte wegen waar iedereen last van heeft, ik hou ervan! Geeft een leuke uitdaging! 

Op zoek naar een kampeerplaats zagen we een paar tentjes staan en zijn we aangeschoven. Dus hebben we met z’n 6en gekampeerd, heel gezellig! Mét kampvuur, want er was genoeg brandhout (en overduidelijk genoeg stront) en er was al een kuil gegraven. Het echte kampeer gevoel! 

We zijn inmiddels ergens halverwege de eerste pas, die iets van 3000 meter hoog is. Nu iets over de 2000, dus morgen nog wat klimmen en daarna een lange afdaling. Het is wel te merken dat we wat hoger zitten, kouder ’s nachts. Maar nu kan mijn slaapzak eindelijk doen wat ie moet doen! Voorheen was hij iedere keer veel te warm. 

Ik heb nog getracht wat nacht foto’s te maken, maar da’s overduidelijk niet mijn specialiteit. Daarbij staat de maan hoog aan de hemel en schijnt ie goed. Niet zoveel sterren te zien dus. Volgende ronde nieuwe kansen! 

Ps. Nick is mijn held! Hij heeft allemaal spullen voor me besteld in Amerika en brengt die voor me mee naar Tadzjikistan. Zodat ik weer zelfstandig warm kan noodelen. 

3 Reacties

 1. Nicolette
  september 23, 2019 / 8:58 pm

  Wel heel gezellig dat je hier met elkaar fietst en/ of campeert, lijkt me!
  Kun je ervaringen uitwisselen , bovendien is zo’n kampvuurtje ook wel erg lekker op die hoogte( en kun je misschien ook koken??)

 2. Heidi de Kok
  september 24, 2019 / 12:32 am

  Geniet weer enorm van de foto’s en je verslagen.
  Zet ‘m op!

 3. Paul van Mullekom
  september 24, 2019 / 6:38 am

  Ha Jonne,

  Slechte wegen? Je zou toch zeggen dat zo’n pas geasfalteerd is, zoveel verbindingswegen zijn daar niet. En hoezo alleen fietsen, het lijkt wel een nest fietsers, beetje de camino:-) Wat een vergezichten en goed weer, zo te zien, je bent net voor de herfst daar denk ik.

  Geniet ervan! Groetjes, Paul

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *