Dag 205 – 8160 km

9 september 2019

Vandaag heb ik getracht bijzonder mooie filmpjes te maken. Dus heb ik de action cam op m’n helm gemonteerd en hem ook nog af en toe aangezet ook. Ik zag er wel een beetje uit als een Teletubbie, met zo’n antenne op m’n kop. Nu zijn er dus geen vier maar vijf. De begintune wordt binnenkort aangepast. Ik ben die blauwe. 

Vandaag gingen we eerst de berg op (ik uiterst langzaam, de rest een stuk sneller) en daarna de berg af (ik mega hard, de rest wat langzamer). En dat maal 135, of zo. In totaal waren het 40 vermoeiende kilometers, ik kan wel merken dat ik niet zo in shape ben. Maar aan de andere kant, nu is m’n tempo best goed aangepast op Celine en Alex, die met hond reizen. Pakt dus toch nog goed uit! En misschien waren het ook ‘maar’ 40 kilometers omdat ik natuurlijk iedere 5 meter moest stoppen om foto’s te maken. Adembenemend mooi hier! En ik denk dat het alleen maar beter gaat worden (en vermoeiender)!

Mijn brander doet het nog steeds niet. Heb hem nogmaals uit elkaar gehaald, hij leek even het licht te hebben gezien. Was vals alarm. Dus heb ik een Whatsapp groep ingeschakeld van alwetende mensen, maar die wisten het ook niet. En volgens MSR is deze pomp de most reliable pump on the market en het offers unmatched durability. Bij andere mensen gaat dat ding dus blijkbaar niet kapot. Lucky me. Iemand opperde nog contact op te nemen met MSR. Is namelijk een garantie dingetje. Gedachte was goed, maar niet heel praktisch. Want dan moet het eerst opgestuurd worden naar Amerika, moeten ze vaststellen dat het inderdaad kapot is en daarna kunnen ze pas een nieuwe opsturen. En dan moet ik de hele Pamir koud noodelen. Word ik niet warm van.
Daarom heb ik contact opgenomen met het hostel in Dushanbe. Zij kunnen spullen uit Moskou bestellen en dat vervolgens opsturen naar een hostel in Khorog. Ik hoop dat het op voorraad is en dat het super snel geleverd wordt! Fingers crossed! 

Ps. Mogelijk word je wel een beetje zeeziek van dat filmpje…

5 Reacties

 1. Mary
  september 21, 2019 / 4:56 pm

  34sec film is in werkelijkheid hoe ver? Wat een weg…

  • jonnevanbommel
   Auteur
   september 21, 2019 / 5:28 pm

   Het was een timelapse filmpje, dus in werkelijkheid wel wat langer ja 😉
   Heerlijk toch?! 😛

 2. Rianne
  september 21, 2019 / 5:28 pm

  Ohhhh Jonne, buiten de prachtige foto’s en je fantastische ervaringen, wat een LEF ook!!
  Ik blijf je volgen!

  Groeten, Rianne

 3. Miranda
  september 22, 2019 / 6:11 am

  Mooie foto’s Jonne!

 4. Tess Rooijmans
  oktober 12, 2019 / 7:16 pm

  Woooow jij fietst écht snel!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *