Dag 201 – 8009 km

5 september 2019

Voordat ik op reis ging heb ik een nieuwe pinpas en creditcard aangevraagd. Omdat ik er zeker van wilde zijn dat het allemaal zou werken. Die creditcard doet het dus duidelijk niet. 
Mijn pinpas heeft een nieuw design waar V-PAY opstaat. Iedereen die ik gevraagd heb wist ook niet wat dat in hield, maar inmiddels ben ik erachter! V-PAY wil zeggen dat ik geld kan pinnen waar andere mensen dat niet kunnen. Gaat er duidelijk een keer iets soepel! Ik vermoed dat de pinpas nu gekoppeld is aan Visa in plaats van aan MasterCard. En Visa is wereldwijd het meest geaccepteerd. Komt dat even goed uit! Misschien dat daarom die creditcard het nooit doet, die is nog ouderwets MasterCard. 

Gisteren heb ik de halve dag besteed aan m’n fiets. Het wachten op de fietsenmaker, keer op keer uitproberen om vervolgens te constateren dat ie het nog minder goed doet dan voorheen. Het probleem lijkt het hele Shimano shifter/Sram derailleur idee te zijn. Blijkbaar heeft Shimano een andere index dan Sram waardoor het net niet lekker loopt allemaal. Beetje jammer! 

Vandaag ben ik dus naar een andere fietsenmaker geweest. Lekker aan de andere kant van de stad. Waar ik vervolgens 2 uur moest wachten voordat degene kwam die daadwerkelijk aan de fiets kon sleutelen. De andere vent die er was had duidelijk geen verstand van fietsen en wilde nog duidelijker zijn handen niet vies maken. Ze hadden een Shimano derailleur die er nu opgezet is. Werkt iets beter maar nog niet super soepel. Maar slaat in ieder geval geen tandwielen over. Na twee dagen bezig te zijn geweest met m’n fiets vind ik het nu wel goed. Zo moet ie het maar doen! 

Aangezien die fiets me twee dagen heeft gekost en ik nog allerlei andere dingen wilde doen, blijf ik morgen nog maar een dagje om alles helemaal in orde te maken. Omdat dat bed nog steeds goddelijk ligt! 

2 Reacties

 1. Mary
  september 8, 2019 / 10:05 am

  Nou, dacht je het helemaal voor elkaar te hebben met die fiets…. toch net niet. Jammer, maar hoop dat het voor de bakker komt!

 2. Paul van Mullekom
  september 8, 2019 / 5:24 pm

  Ha Jonne,

  Het zit je niet mee met die nieuwe fiets van je, jammer, want toch wel handig met de Pamir voor de boeg dat ie het wel doet. Zo zie je maar dat plannen op zo’n reis erg lastig kan zijn; zo maak je meters en zo zit je onbedoeld een paar dagen vast voordat je verder kunt. En wij, vanaf hier, kunnen je berichten alleen maar lezen maar helpen is erg lastig.

  Succes met je materiaal de komende dagen!

  Groetjes, Paul

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *