Dag 2 – 135 km

18 februari 2019

Kampeerdag 1. Wat nog best een opgave blijkt. Ten eerste liet de navigatie het even afweten (die verder echt akelig accuraat is, Osmand – dikke aanrader) en heb ik 5 rondjes door Jülich gemaakt. Uiteindelijk via Google Maps de camping gevonden, en werd er aangegeven dat de receptie van de camping al dicht was, maar dat ik wel ergens kon gaan staan en dan morgen kon afrekenen. Nou, prima!

Er is een mega groot veld, er staan een paar campers. Dus ik zoek een plekje waar andere mensen geen last van me hebben. En ik zet de tent op. Poging tot dan. Die stokken heb ik er zo in, het idee is er. Maar dan de haringen. Het moeilijkste van een tent opzetten blijkt dus de haringen in de grond te krijgen. Wellicht had ik dat thuis ook een keer kunnen proberen, maar dan werd m’n tent vies. Dus dat heb ik niet gedaan…

Enfin, zo’n 10 minuten later, als ik éindelijk bijna al die haringen zo ongeveer de grond in heb zitten komt er een man naar me toe rijden die weet te vertellen dat dat stukje grond dat ik zo zorgvuldig had uitgezocht voor campers bedoelt was. Een ander stukje veld is bedoelt voor tenten. Of ik even m’n tent ergens anders neer wil zetten.

Dus. Ik alle haringen die net met zoveel moeite in de grond zitten eruit gehaald, stokken eruit, tentje weer opgerold en me verplaatst naar een legaal stukje. Waar ik die haringen zo de grond in steek. Misschien dat daar het verschil in zat.

Verder gaat het so far so good. Vandaag heb ik voornamelijk langs de Roer gefietst. En ben ik Duitsland in gegaan. Waar geen bord stond, of een bord die ik over het hoofd heb gezien. Het moment heb ik gemist in ieder geval. Ik waan me wel echt in het buitenland, want ondanks dat het maar een paar kilometer over de grens is verstaan de mensen hier mij niet, en ik hen niet. Te danken aan mijn zeer goed ontwikkelde talendeuk.

Mijn splinternieuwe Brooks zadel doet het uitstekend, nergens last van eigenlijk. Het weer is ook prachtig. Zo mag het de rest van de reis wel blijven!

4 Reacties

 1. Minke
  februari 21, 2019 / 6:10 pm

  Leuk stukje Jon! Wel weer typisch hè, dat je natuurlijk precies op het stukje camping waar je niet mocht staan gaat staan 😉

 2. Pieter Jan
  februari 21, 2019 / 7:00 pm

  Hi Jonne,

  Leuk verhaal! Heel veel plezier!!

 3. Jonne Lanjouw
  februari 23, 2019 / 8:35 am

  Hoi Jonne,

  Ik vind het geweldig dat je dit doet, wat een avontuur!
  Je hebt in ieder geval ook schrijftalent, erg leuk om te lezen en een beetje met je mee te reizen.
  Goede reis en tot volgende x

 4. februari 28, 2019 / 4:44 pm

  Het gaat lekker, Jonne. Je schrijft grappig over je avonturen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *