Dag 121 – 7766 km

17 juni 2019

Gisteravond belde een hele vriendelijke man van SOS International om me te vertellen dat ze vanalles gingen regelen voor me. Was dat even fijn! 
En dat was nadat ze al een hotel voor me hadden geregeld in Teheran. Zodat ik eindelijk dat ziekenhuis uit kon.

Vandaag ben ik naar een ander ziekenhuis in Teheran gebracht, hebben ze een MRI gemaakt, heb ik met artsen gepraat die vriendelijk waren en Engels spraken en hebben ze het gips eraf gehaald dat veel te strak was gemaakt waardoor ik meer pijn had in m’n scheenbeen dan aan mijn enkel. 

Het lijkt erop dat er een scheurtje in mijn hiel zit en in enkelbanden, maar het is allemaal nog mega dik en dus moeilijk te beoordelen. 

Mijn fiets hebben ze vandaag naar een fietsenmaker gebracht en is in een doos terug gekomen, dus die is klaar voor vertrek. 

Mogelijk vlieg ik morgen naar Nederland, hoewel het nog niet zeker is of mijn fiets nog in het vliegtuig past. Indien dit niet het geval is ga ik weer terug naar het hotel en vlieg ik een dag later. Met een beetje geluk passen we er allemaal in dus!

Hoewel dit hele ongeluk natuurlijk zwaar klote was zijn er ook een paar lichtpuntjes. Zo heb ik nog nooit in zo’n luxe hotel geslapen en heb ik ook nog nooit eerder roomservice besteld (lekker decadent). Ik heb ook nog nooit met Emirates gevlogen (wat morgen mogelijk dus gaat gebeuren) en heb nog nooit in business class gevlogen. Voelt als een mega contrast met wat ik normaal gesproken de laatste tijd doe: fietsen in 40 graden Celsius met een trui en lange broek aan en vervolgens zonder te kunnen douchen in een tentje slapen. 
Toch hoop ik dat ik weer snel terug kan naar dat laatste! 

Ps. Mijn nieuwe naam is Jan van Boven.

3 Reacties

 1. Mary
  juni 25, 2019 / 11:31 am

  Zou mooi zijn als je weer snel op de fiets kunt om je reis te vervolgen Jonne, maar behandeld worden en herstellen kun je toch nergens beter dan hier denk ik.
  Veel beterschap!

 2. Rianne Maas
  juni 25, 2019 / 11:55 am

  Haha, Jan van Boven, ik hoop Jonne dat je snel terug kunt, al was het alleen maar om weer meer prachtige verhalen te kunnen lezen ( en dat je dat weer opgeknapt bent natuurlijk,maar dat is logisch!). Snel beterschap gewenst!

  Groetjes, Rianne

 3. Paul van Mullekom
  juni 25, 2019 / 11:56 am

  Ha Jan,

  Wat jammer allemaal zeg en goed om te lezen dat je er een positieve draai aan geeft. Lijkt me leuk als je weer terug bent om eens live bij te pratenover je reis en ervaringen, als je dat ook leuk vind, mail me, kom ik richting Eindhoven voor koffie.

  Groetjes, Paul

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *